Degradare

Ce legătură există între Reşetnikov şi conflictul dintre cele două Corei prezis de baba Vanga?


Societatea spectacolului a lui Guy Debord mai este valabilă. Lumea a devenit atât de virtuală, în cât a devenit foarte complicat să trasezi frontiera dintre realitate şi irealitate. În termeni medicali, am putea numi acest fenomen „schizofrenie globală”.

Moldova nu este o rezervaţia naturală, suntem şi noi partea din lumea schizofreinică. Avem şi noi tentaţii masochiste de a regiza propria noastră lume virtuală.

Accidentul rutiero-electoral al lui Vladimir Ţurcan

Cu o săptămână înainte de alegeri, preşedintele partidului „Moldova Unită” ajunge într-un misteriors accident rutier. Vedem la TV o maşină scrob, cu toate astea, domnul Ţurcan nu are fracturat decât oasele bazinului. Dacă preşedintele MU s-ar fi aflat într-adevăr în acel automobil, ar trebui să aibă fracturi şi în zona capului.

Un alt element interesant este acela că maşina a fost transportată la parcare fără numerele de inmatriculare. Cine a avut grijă să scoată plăcuţele şi de ce?

Malciş-Kibalciş şi duşmanii electorali ai proletariatului

Povestea cu Reşetnikov, fostul director SIS, e ticluită în stilul mitologiei sovietice: un tânăr partizan este prins şi torturat de duşmanii proletariatului (albgardişti sau fascişti). I se promite marea şi sarea, însă tânărul parizan preferă să moară decât să trădeze secretele militare.

Forţele răului complotează împotriva lui Harry Potter

Nu doar comuniştii sunt amatori de poveşti. Începând cu 2007, publicul din Moldova a fost violat informaţional sistematic, prin intermediul mass-media „independentă”. Au fost create artificial tot felul de situaţii penibile care aveau rolul de a crea senzaţia că în Republica Moldova există un regim autoritar şi represiv (începând cu „reţinerea” lui Chirtoacă de poliţie în ajunul campaniei electorale locale din 2007, poveştilor cu „bradul de Crăciun” etc.). Nu mai spunem că toate nereuşitele actualului primar de Chişinău au fost puse pe seama „forţelor tenebre”.

Al treilea război mondial după Vanga

Astăzi a avut loc un conflict militar dintre Coreea de Nord şi de Sud. Mulţi s-au grăbit să-şi amintească de faimoasele „preziceri” ai bătrânei din Bulgaria, potrivit căreia cea mai mare conflagraţia din istoria omenirii va începe pe 11 noiembrie (stil nou 24 noiembrie) cu un război între cele două Corei.

Cine şi de ce provoacă aceste psihoze? Ar exista o explicaţie foarte simplă: aşa cum unii fac spectacole pe plan local, pentru a câştiga nişte dividente politice, aşa şi pe plan global există regizori care îşi propun provocarea tot felul de psihoze care influenţează variaţiile pe piaţă internaţională, îmbogăţind pe cei care au investit în organizarea acestui circ. Un exemplu de astfel de „regizori” este George Soros, care trăieşte şi se îmbogăţeşte doar din speculaţii pe piaţa valutară. Aşa cum începând cu 2001 a fost profitabil subiectul terorismului internaţional, aşa cum acum an era foarte profitabil subiectul „gripei porcine”, acum va fi profitabil subiectul unui război global.

Concluzie

Fiecare spectacol este ticlul conform specificului mental al populaţiei: occidentalii sunt obsedaţi de confort şi frica de moarte; moldoveni le este milă de cei persecutaţi şi umiliţi. Iată de ce americanii şi europenii sunt mereu ameninţaţi cu tot felul de scenarii apocaliptice, la care noi, moldovenii, suntem imuni, dar vulnerabili atunci când sunt „obijduiţi” cei mai slabi. Acest lucru îl ştiu politicienii, de aia şi au unele devieri masochiste.

La subiectul răpirii şi torturării lui Reşetnikov:

Standard

2 gânduri despre „Ce legătură există între Reşetnikov şi conflictul dintre cele două Corei prezis de baba Vanga?

  1. daco-roman zice:

    sa nu credem proorocilor minciunosi ca Vanga; am citit ca Sfintii Parinti spun ca daca dracul iti cere sa semnezi alaturi de el pe o foaie pe care e scris un adevar (indiferent care), tu sa n-o faci

    Apreciază

  2. Pingback: Ce legătură există între Reşetnikov şi conflictul dintre cele două Corei prezis de baba Vanga? | AntiMedia - Alternativă informațională

Lasă un comentariu