Politica

Rusia, SUA si Uniunea Europeana vor sa traga in teapa Republica Moldova?


Viata ne invata ca niciodata nu trebuie sa ne miram de lucrurile neasteptate, lumea e prea complicata pentru cerebelul unei fiinte limitate cum este omul. Iata ca Uniunea Europeana, care se posta intotdeauna in calitate de avocat in problema transnistriana ofera drept de circulatie prin uniune, reprezentantului unui regim criminal. Mai mult decat atat, il invita cu fast la Bruxelles unde acesta urmeaza sa reprezinte „republica moldoveneasca nistreana”.

Posibil ca un astfel de „debilism” ar putea fi legat fie de naivitatea si prostia occidentalilor, cu care ne-am obisnuit deja, fie de vesnica problema energetica in relatia UE-Rusia. Occidentul, in buna sa traditie, va fi intotdeauna gata sa lege Moldova, asa cum a procedat deseori cu statele mici, pe maini si picioare pentru a o preda Rusiei in schimbul unei relatii economice avantajoase.

Iata ca zilele acestea am vazut alergand pana la Tiraspol si pe tovarasul ambasador al Statelor Unitea care a purtat o discutie destul de interesanta cu liderii separatisti, lucru care cred ca ar trebui sa ingrijoreze autoritatile noastre.

Ce face in acest context Romania? Romania se afla acum in febra electorala, iar contractele in domeniul energetic semnate intre partea rusa, care a acaparat Cuciurganul si partea romana, care se simte destul de comod in relatie cu transnistrienii, nu pare a fi favorabila Republicii Moldova. Chiar daca incearca sa mentina o astfel de imagine prin tot felul de declaratii.

Se pare, ca tot mai mult se strange in jurul nostru clestele: aliati nu prea avem, in afara de o Ucraina care inca nu stie ce-i cu viata ei, asa cum de fapt suntem si noi.

Cel putin sper ca cetatenii Moldovei vor putea constientiza in sfarsit ca in afara de ei insisi nimeni nu are dreptul si capacitatea de a raspunde pentru soarta acestui stat si ai cetatenilor sai. Rezolvarea reala ai problemelor noastre nu este nici o „integrare” sau „unire”, solutia noastra poate fi gasita doar prin propria noastra munca.

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Rusia, SUA si Uniunea Europeana vor sa traga in teapa Republica Moldova?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s