ProletKult

„VAMA”- in sfarsit ceva bun apare in muzica romaneasca!


Azi am avut placuta surpriza sa dau pe net peste noul album de al fostei “Vama Veche” – acum “Vama”. Dupa o lunga perioada de „manelizare” si „pops-izare” a muzicii romanesti, in sfarsit incep sa se iveasca si ceva trupe de valoare care dau doavada de maturitate. Trupa se intoarce la aranjamente mai vechi, versurile sunt ceva mai inspirate si chiar dau dovada de o schimbare miraculoasa in mentalitatea trupei.

Mesaje sociale, politice, chiar religioase (“Dumnezeu nu apare la stiri”) se intrevad in piesele din noul album, fara a lipsi chiar si ironizarile la adresa „Uniunii Europene”. Iata un fragment dintr-un interviu din Evenimentul Zilei acordat de catre Tudor Chirila:

“E o suma de circumstante sociale care ne aduc la chestia asta: viteza, tehnologia pe alocuri, explozia media, sau – pentru piesa „Dumnezeu nu apare la stiri”-, progresul cu orice pret, goana individului dupa progresul cu orice risc, care nu tine neaparat de tehnologie, ci este doar un fel de turn Babel construit si o provocare la adresa lui Dumnezeu. Eroii si povestile noastre sunt într-o actualiltate de multe ori daunatoare. Exista, însa, optimism în cântece, nu ramân numai proteste în van… sunt niste fotografii cu speranta.” Apropo, ieri 28 mai, cand am dat peste albumul nou pe torrentsmd, solistul Tudor Chirila si-a serbat ziua de nastere. Poate nu ar fi fericit el sa afle ca i-am tras piesele de pe net in dauna sistemului capitalist, dar totusi va transmit linkul de unde puteti sa-l “ciorditi”.

http://torrentsmd.com/details.php?id=307055

Anunțuri
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s