Fără categorie

Dreptul de a discrimina – un drept la intimitate


Discriminarea inseamna capacitatea psihica a omului de a face diferente dintre lucruri obiecte, notiuni, valori etc. si este o partea integranta a vietii intime al fiecarui individ. Prin discriminare o persoana, comunitate isi protejeaza propriile valori de intruziunile exterioare, iar capacitatea de a discrimina inseamna o capacitate a omului de a face diferenta dintre: valoare – non-valoare, dreptate – nedreptate, familiar(l)– strain. In aceste conditii elaborarea unei legi care ar interzice oamenilor „sa discrimineze” este total absurda.

Dreptul la discriminare inseamna dreptul la intimitate pe care il incalca cu nerusinare ideologia relativismului valoric promovat cu mult zel de catre organizatii internationale de stanga. In opinia acestora valorile sunt constructii artificiale. Or, daca acestea nu exista in sine, un individ, o comunitate nu poate justifica o actiune de protejare a propriului spatiu valoric vital (identitatea, limba, istoria, credinta, rasa, traditia etc.) fiind fortata sa renunte la acestea de dragul unei “societati deschise”, de dragul “non-discriminarii”.

Chiar de la aparitia sa, liberalismul (a se citi relativismul moral si politic) a avut proprietate de a crea contradictii. Instaurand o lume fara valori si “fara adevar absolut”, acesta creaza mai devreme sau mai tarziu stari de frustrare (a se vedea textul precedent despre sineuciderea copiilor). Un om nu poate trai intro lume in care totul in jur este strain si relativ pentru ca comuniunea organica cu semenii sai este o necesitate vitala, iar o astfel de comuniune nu poate exista fara niste valori traditionale solide.

Reactia directa la relativism moral a fost intotdeauna totalitarismul ideologic si politic, care a fost intotdeauna mai mult o reactie bolnavicioasa decat o solutie adecvata fiind doar o incercare de a conserva ceea ce se mai poate de salvat.

Orice societatea, comunitate, grup etnic si subetnic are propriile sisteme de valoric care trebuiesc recunoscute si respectate. Spre deosebire de „valorile universale”, care sunt niste concepte abstracte si conventionale, valorile nationale sunt vii si reale. Liberalismul ideologic este acea ideologie care incearca sa inlocuiasca comunitatea umana vie cu o asociatie contractuala artificiala lipsita de viata daruind individului o libertate nihilista cu care individul nu are ce face. Acest lucru aminteste de situatia din perioada perestroicii cand populatia nu ducea lipsa de bani dar duce lipsa de produse alimentare.

Asumarea responsabilitatii fata de intregul spatiu metasocial, care este indinspensabila de misticismul Traditiei, a spatiului si timpului sacru, aduce de la sine solutii pe care nici nu le-am asteptat pentru ca mormintele continua sa fie cele mai mari purtatoare de viata.

Discriminarea este un drept pe care statul trebuie sa respecte, iar orice „lege antidiscriminare” nu este doar absurda dar si periculoasa iata de ce voi pleda cu ambele maini impotriva implimentarii unei astfel de legislatii la noi in Moldova.

Anunțuri
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s