Politica

Se pare ca tema aderarii la UE si NATO va lipsi din campania din 2009


Se pare ca tema „aderarii Republicii Moldova la Uniunea Europeana si NATO” va lipsi din campania electorala. Odata ce a devenit o idee general acceptata de catre intreaga clasa politica, dezbaterile „pro” si „contra” nu isi mai gasesc loc. Cred ca acest lucru va contribui foarte mult la maturizarea clasei politica care in ultimii ani prea mult se juca de a populism „eurointegrationist”, silind-o sa se orienteze spre problemele reale ale populatiei.

Problema integrarii in Uniunea Europena nu este o problema proritara ai Republicii Moldova. Integrarea trebuie privita ca un fenomen de expansiune a capitalului occidental, un proces care este inevitabil, imposibil de accelerat sau grabit.

Cele mai importante probleme pe care trebuie sa le rezolve statul nostru cred ca sunt legate de intarirea capacitatii concurentiale ai economiei nationale printr-o politica protectionista a capitalului autohton si sporirea securitatii sociale a populatiei. Restul problemelor ar trebui fie amanate fie puse pe planuri mai inferioare.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s