Politica

Cine a tradat liberalii: Musuc sau Ghimpu?


MusucUna din gresalele fatale ai liberalilor a fost alegerea in functie de secretar al consiliului a lui Valeriu Didencu, care este apropiat Partidului Comunist si se zice chiar ruda cu Victor Stepaniuc. De ce Ghimpu a facut acest pas? Nu as vrea sa cred ca a existat niste afaceri dintre comunisti si liderul liberalilor. Ghimpu stia destul de bine ca Didencu este omul comunistilor, si totusi l-a fost promovat pe acesta la functia de Secretar al Consiliului introducand pe acesta in calitate de cal troian al “Coalitiei Democratice”.

Inainte de a discuta “tradarea lui Musuc”, membrii Partidului Liberal ar trebui sa puna in discutii tradarea de catre Mihai Ghimpu a intereselor fractiunii liberale din CMC.

Iata ca Didencu a semnat procesul verbal prin care Ghimpu este demis si prin sah-mat liberalii sunt pusi cu botul pe labe. Cine e „handicapat politic” in acest caz?

Reclame
Standard

10 gânduri despre „Cine a tradat liberalii: Musuc sau Ghimpu?

 1. ars de foc zice:

  dupa cate se intrevde, mai baieti,asta e numai inceputul.
  stai sa vezi redistribuiri de posturi si influenta.
  a?
  Domnilor liberali,urma alege?
  acum pentru Pl situatia devine mult mai simpla decat cred unii.
  adica:
  daca pana acum ei cumva purtau raspunderea pentru tot ce inseamna mersul bun a lucrurilor in Chisinau (si aici ei nu au facut absolut nimic), acum ei se oploseaza binisor in opozitie, avand si postul de primar pe contrabalanta, sa vezi ce bine o sa critice tot ce se misca.Sa vezi domle cica primarul vrea, dar ei, astea care neau dat la o parte, nu doresc binele si prosperarea societatii.
  uite cam asa intram 100 % in modelul Basescu de la primaria bucuresti.in sfarsit! si-ar spune unii PL-isti pentru care, datorita incompetentei lor,este mult mai leger sa stea sa hamaie decat sa produca rezultate.
  uite cam asa se termina si visul chisinauianului de a schimba lucrurile incredintind-ui votul sperantei Harry Poter, OF! , sa ma scuzati, Dorin Chrtoaca!
  Halal Dorin! daca scapai de mosu-tau la timp, alta! cu totul alta era situatia!acum….prinemai na sebia dorogoi!
  de sarit singuri nu sariti pragul electoral, sau poate aveti alta parere?….adik voi nici nu va-ti gandit sa-l sariti singuri?
  hai ca Urechila si Filat abia asteapta sa va digere.
  apropo de Urechila.interesanta abordare cu chemarea la impaciulala a democratilor?(exemplara descifrarea „democratilor) intr-un punct de vedere a lui Cristal pe blog)
  se teme burtosu nu care cumva sa ramana si fara posturi.dar.. de ceia ce te temi nu scapi..
  hai amu ca maine nu!
  P.S
  ca sa va convingeti ca Octav a avut dreptate verificati cine a fost Secretarul Consiliului Raional Ialoveni pana in 2003…aveti dreptate! Didenco!cine a tras sforile pana in 2003 in Ioaloveni?….comunistii!, cine executa si pune semnatura pe hotaraile Consilului? ….Secretarul!sapoi mai verificati si unde isi are vila Didienco….. aveti dreptate! pe aceiasi strada cu Stepaniuc in Ialoveni.apo mai verificati si ce relatie intre ei este …..sotiile amandorura sunt surori …si toto asa…pana ajungi sa dai dreptate gurilor rele ca 99,99% din toti secretarii Consiliilor raionale, daca nu vin ca angajati ai colanei a 5, atunci cu siguranta ajung in cel mai scurt timp.Didenco a fost ceva timp secretar al Consilului raional Ialoveni dupa care a fost promovat!!! in guvern.CULMEA este sa angajezi un asa secretar!!!.da poate Anatol Salaru stie mai multe a?

  Apreciază

 2. Octavian Racu zice:

  Eu cred ca PL-ul in scurt timp se va descalifica deoarece face prea multe gafe de ordin politic. Inteleg ca partidul nu are nici un fel de experienta, iar Ghimpu in afara de afaceri si avocatura nu a facut nimic toata viata, dar nu cred ca acest lucru il va intelege electoratul.
  Oamenii au nevoie de oameni priceputi. Ca sa conduci o masina ai nevoie de lectii si ceva experienta, pentru a conduce un partid este nevoie de mai multa experienta, cu atat mai mult daca este vorba de Consiliul Municipal.
  PL a trecut in opozitie nu pentru ca „cineva a uneltit impotriva lor” (de fapt orice partid se afla in permanenta lupta politica) ci pentru ca modul in care acesta a gestionat situatia favorabila pe care a avut-o a dat faliment. Liberalii au avut posibilitatea sa se manifeste, sansa pe care ei din pacate au ratat-o.

  Apreciază

 3. Alex zice:

  cu laptele nesters de la gura vorbesti califici activitatea de o viata a unui om care ti-a dat libertate, independenta, limba, istorie…
  Acest Ghimpu, cu toate minusurile lui, a promovat de-a lugul vietii valori de care tu acum beneficiezi si te bucuri! Incepand cu Gheorghe Ghimpu aceasta familie din care se trage si Chirtoaca a stat la temelia miscarii de aliberare nationala! Sangele apa nu se face!

  Apreciază

 4. Octavian Racu zice:

  multumesc de lapte…:)
  Nu stiu in ce fel a promovat el „interesele nationale”, poate imi spuneti? Din cate stiu din 1990 pana acum s-a ocupat doar cu afaceri tenebre si nici nu a fost implicat in viata politica.
  De viata lui Gheorghe Ghimpu sunt legate multe pete negre asa ca nu-l mai idealizati. Din cate stiu Gheorghe Ghimpu a lucrat bibliotecar in puscarie si era ceea ce se numea „stukaci” in limbajul pushkariashului, iata de ce marea majoritatea celor din rezistenta anticomunista nu au nici un respect fata de persoana lui in afara de fratele sau care incearca cu orice pret sa creieze o „legenda” pe care s-o foloseasca in scopuri electorale.
  Nu e moral deloc sa folosesti mortii in scopuri electorale, cu atat mai mult ca acest mort este fratele tau, chiar daca a avut multe fapte nedemne in CV…

  Apreciază

 5. ars de foc zice:

  inca ceva despre EROUL Ghimpu
  si asta poate sa confirme si Tudor Tataru
  la mitingurile de pe Paiata Marii Adunarii Nationle, Ghimpu Mihai cand venea cu delegatiile de prin teritoriu,avea 2 caciuli.una de tip usnaca de aia cu urechi, sovietica o punea in cap pana ajungea pe Paiata Marii Adunarii Nationle, asta asa ca sa se simta mai confortabil omul, dat fiind faptul ca multe incaierari intre frontisti si militieni se dadeau pe drumurile ce duceau spre Paiata Marii Adunarii Nationle,si avea o caciula de tip turcaneasca din piele de carlan, si o punea in cap imediat ce intra in piata, iar pe usanca repede o ascundea in geanta, asta ca sa nu manace bataie deja de la frontisti.si iaca asa mare erou mare ghimpu asta.
  Tudor Tataru ii viu si intreabti-l.
  mai interesant este povestea asa zisului Fondator al Miscarii de Eliberare Nationala, Salaru Anatotl, omul din umbra lui Dorin si Ghimpu.Unul din Emblemele PL actual.
  Salaru a fost deputat in primul parlament din partea Frontului Popular.a fost coleg cu Valentin Mandacanu, Marin Beleuta, Petru Poiata.va dau aceste nume, ca iar, ei pot sa confirme spusele de mai jos.
  Imeiat ce sa inscaunat ca deputat Salaru primeste apartament (din ala de peste 300 m.patrati)cu toate ca dupa procedura apartamete trebuiau sa primeasca primii deputatii din teritoriu.Dupa ce a primit apartament salaru a inceput in mod evident sa se distanteze de Fractiunea Frontului.Mai mult atunci cand a fost demis Druc, Fractiunea Frontului a iesit din sala, Salaru insa a ramas, si a votat!
  Ce comentariu mai aveti aici domnilor PL-isti?
  Si pentru ca tortul sa nu fie fara cireasa:
  Dupa ce a fost demis si Muravschi(sustinut pana la urma si de Front)ia giciti cine a propus primul candidatura lui Sangheli? sigur ca Tolea Salaru!uite de aici Salaru, deja developat, reperezinta interesele lui Lucinschi, cu atat mai mult, ca la luat de nas de cununie, pe Anatol Stati!!!
  bre baieti totul are o limita.o sa minititi voi iar oameneii despre cat de patrioti sunteti astea, acsacalii, de la PL.dar nu penrtu mult timp!Dorin trezeste-te!inca nu-i tarziu!
  Urma alege!

  Apreciază

 6. Alex zice:

  „s-a ocupat doar cu afaceri tenebre si nici nu a fost implicat in viata politica.”
  Care ar fi argumentele in sustinerea spuselor tale! ti-a luat tita de la gura sau ce? Ce optiuni politice aveti voi? daca nu Ghimpu atunci cine?

  Apreciază

 7. Rosca zice:

  Lui ars de foc
  Esti bine informat si din surse foarte sigure si credibile(Tudor Tataru), totusi vreau sa fac si eu unele completari:
  1.Salaru a primit un apartament, dar avea 560 metri patrati, fiindca ii placea sa intre cu masina in casa;

  2.Cu parere de rau Salaru n-a votat pentru demiterea lui Druc, fiindca el a fost impus de fractiunea Frontului Popoular sa citeasca apelul FPM catre deputati si alegatori, conform caruia deputatii frontisti parasesc sala in semn de protest. Daca n-ar fi vorbit la microfon si nu i-ar fi numit pe agrarieni tradatori poate ca vota si el.

  3.Cazul cu Sangheli e mai grav, deoarece acesta a fost propus de Snegur, care era el-prezidente pe atunci. Banuiesc ca Snegur a facut chestia asta din doua motive:-A.–fiindca Salaru lipsea de la sedinta in cauza si:–B.– fiindca Salaru inca nu era Pesedinte al R.of Moldova. Nu se stie cum ar fi evoluat lucrurile daca Salaru ar fi fost Presedinte- poate il propunea tot pe Mircea Druc, mai ales ca tot el l-a ajutat pe Druc sa revina la Chisinau in 1989.

  4.Chestia cu Stati e foarte grava, deoarece eu banuiesc ca tu daca erai in locul lui Salaru il luai de nash pe Iurie Rosca sau pe Voronin, dar asta era situatia in 1992 – Rosca inca nu urcase in copac si era un biet frontist anonim iar tov.Voronin inca invata de ment la Moscova.

  5.Sint un pic contrariat de actiunile lui Salaru in cadrul PL-lui, mai ales ca suspomenitul are o avere estimata la 30 milioane euro, are sonde petroliere in Irak si in alte tari … si totusi o face pe modestul. Are mai multi bani decit Filat si totusi nu-i cumpara pe oameni cum face acesta. Sau poate asteapta sa se aleaga apele?

  Cu profund respect
  tizul lui Iurie Rosca

  Apreciază

 8. ars de foc zice:

  oooooo.
  iaka si unul dina aia cu usanka.binei ai venit!!!
  la punctul 1 nimik de reprosat poate faptul ca atunci cand scrii peste 300 m. patrati, estimariele pot ajuge si la 560.
  2.la puctul 2 dezinformarea e la ea acasa.cik salaru a citi declaratia FPM ca paraseste sala!!.ian auzi tot FPM era deja in strada, nici nu a intrat in sala iar salaru citeste declaratia ca FPM iese din sala!!! interesant da?sau poate salaru sa si alaturat membrilor FPM in strada? a si luat cuvantul?….astept cu nerabdare.
  tolea salaru a fost, ian auzi, impus!!!sa admitem ca am cazut prada dezinformarii.dar tot la o intrebare vreau sa aud raspusul:cum poate un deputat care a juns in functie pe listele si datorita FPM sa fie impus sa ia o atitudine in care FPM avea dreptatea de partea lui?adica tolea a dat-o la intoarselea.sa-mi muneri te rog la cate sedinte a grupului parlamnetar(unde noraml se iau deciziile ) a fost tolea?
  3.la punctul 3 o sa vin si argumente gen arhiva stenogramelor.faptul ca snegur, ca presedinte are acesta prerogativa nu-l scuteste pe salaru de faptul ca a sarit si a strigat ca din gura de sarpe in sustinerea lui sangheli.
  cat e scorul? 2-0 parca si abia e prima repriza!
  4 si 5.interesanta abordare.si grava intradevar.numai ca nu in felul in care ai abordat-o.degeaba starui sa deviezi atentia.nasu-i nas si finu-i fin!!!banu-i rubla si inetresu-i a moscalului!!!hai amu ca maine nu!!!
  totsi mai raman cateva neclaritati:
  1.caciula cu pricina!:D
  2.didenco!
  3.lucinschi!
  deci la capatul meciului o sa fie mai mai mult decat un scor ca la neprezentare!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s