reвaLюtzie

Sunt capabili profesorii de greva?


"da eu-s la pensie şi ruble n-am!"

În mod tradiţional, la începutul fiecărui an sindicatele profesorale ameninţă cu grevă autorităţile Republicii Moldovei, acţiuni cu un caracter mai mult simbolic decât o ameninţare reală. În marea lor majoritate, şcolile din capitală nu depind de bugetul de stat, ci de fondurile şcolare, care depăşesc uneori alocările de la buget, iar cadrele didactice sunt prea pragmatice pentru a abandona orele de dragul unor „idealuri” sau salarii ai profesorilor din şcolile profesionale sau cele internat.

Aşa cum se întâmplă de obicei, şcolile cu o capacitate de autofinanţare suficientă, vor refuza să se alăture grevei, chiar dacă vor accepta organizarea unor pichete sau mitinguri modeste în scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

Lipsa solidarităţii profesionale, inexistenţa unei organizări corporatiste pe criterii profesionale, sau cel puţin unor asociaţii construite pe principii diferite decât cele sovietice, va menţine în continuare sistemul de învăţământ pe un punct critic. Nimic nou pe frontul de est…

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s