Fără categorie

Oameni mari te felicită cu limba, drag popor!


Un pici, care a doua zi (1 septembrie) urma să meargă pentru prima dată la şcoală, stătea cu maica sa pe Aleea Clasicilor. Iar la intrarea în parc, spălaţi, pieptănaţi, cu unghiile tăiate, cu cravata la gât şi cu buchetele în mână, au apărut cu o solemnitate aristocratică, nişte cetăţeni.

Cetăţenii aveau feţe grave şi foarte importante, încât piciul, care ţinea pe maica sa de mână, s-a gândit că aceştia ar putea fi elevii mai mari, din clasa a doua. „Vă rugăm să vă daţi la o parte, pe aici trebuie să treacă domnul primar” zise un poliţist cu o voce dură care l-a făcut pe piciul, care urma a doua zi dimineaţă să devină „om mare”, să izbucnească într-un râs isteric. Mama s-a grăbit să-l mustre. Nu e frumos când copiii, care urmează să meargă la şcoală să se poarte în aşa hal în faţa unor oameni atât de importanţi…

Era 31 august, iar politicienii se grăbeau dis-de-dimineaţa să rezerveze locul la coadă patrioţilor. Fiecare vroia cât mai repede să-şi facă datoria în faţa poporului, aşa cum fac de obicei toţi politicienii. Aşa spun şi cărţile deştepte: funcţia politicienilor constă în îndeplinirea datoriei faţă de popor şi aceştia o îndeplineau cu sârguinţă în această dimineaţă pentru că toţi erau patrioţi.

Piciul nu a venit în parc decât pentru a mânca o îngheţată, el nu avea flori pentru că nu avea nici un fel de datorii faţă de popor. El era poporul însuşi.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s