Degradare

Scandalul operatorului Şambra va discredita PRO TV-ul


Dacă materialul precedent era unul de presă, mai jos voi prezenta opinia mea personală faţă de acest caz.

Scandalul operatorului Şambra, deschide unele semne de întrebare. Trebuie să fie ziariştii solidari în aceste cazuri, chiar dacă este vorba de un fals scandal?

Pro TV a declanşat un tir continuu, rulând de sute de ori acelaşi material, cu presupuşi martori (prietena lui Şambra şi doi lucrători Pro TV), aducând acuzaţii nefondate organelor de forţă. Nu neg, în acelaşi timp faptul că purtătorii de cuvânt ai poliţiei o cam dau în bară cu variantele sale.

Am fost stupefiat să aflu că echipa acestui post, chiar dacă a vizitat căminul cu pricina, nu a dat pe post multe din declaraţii studenţilor de acolo. Iar cei care au fost daţi pe post, au primit etichete maniheiste de „martorii poliţiei”.

Faptul, că cei care nu doresc să joace aşa cum cântă patronii Pro TV, sunt prezentaţi drept „oamenii poliţiei” (a se citi „duşmanii poporului”), iar rularea continuă ai celor câţiva „martori”,  (vorba lui Goebbels: „repetă de 999 omului că e măgar şi după a mia oară o să ceară iarbă”) mă face să mă îndoiesc de sinceritatea acestui post.

În ultimul timp, victimizarea a devenit o modă. Lista celor „persecutaţi” de „regimul totalitar comunist” creşte ca pe drojdii: Bulgaru, Pasat, Chirtoacă, Filat, Mocanu, Tarlev, Urechean etc. Fiecare, în stil masochist, vrea să devină „cel mai bătut”. Iată că acum şi Pro TV îşi creşte audienţa speculând pe un scandal care nu îi face cinste.

Din câte ştiu, poliţia dispune de probe concludente, cum ar fi urme de sânge din patul în care a dormit Şambra şi urmele de pe pragul căminului. Sper, în curând aceste probe vor fi prezentate publicului. Cum o să se spele Pro TV-ul de acest scandal?

PS: Ştie cineva că tatăl lui Şambra este poliţist? Cu atât devine mai straniu tot acest scandal…

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s