Politica

Ei hai, să vedem ce va ieşi…


În pofida dezgustului meu faţă de tot felul de campanii declanşate de „societatea civilă”, mai ales de aşa tipi suspecţi cum sunt aia de la fundaţia Soros, voi susţine şi eu campania pentru un parlament curat, anunţată pe unele bloguri autohtone.

Cu o această ocazie, voi băga şi eu „trei copeici” de ale mele:

 1. Parlamentul nu poate servi drept un loc de pribegie a celor care au în spate tone de dosare penale.
 2. Formaţiunile care vor candida trebuie să-şi descopere toate sursele de finanţare, aşa cum se face, de exemplu în SUA.
 3. Transfugii partiinici nu au ce căuta în legislativ

De la bun inceput nu mă declar optimist în ceea ce priveşte rezultatele campaniei, dar totuşi, publicul s-ar putea axa pe o ideea ceva mai raţională, diferită de mesajele populiste ale partidelor politice.

Standard

3 gânduri despre „Ei hai, să vedem ce va ieşi…

 1. Andrei zice:

  Avind in vedere ca toti liderii partidelor de opozitie au la activ cite cel putin un dosar penal la activ, dumitale pledezi pentru ca ei sa nu intre in viitorul parlament?
  Democratia in RM este la pamint, si daca o sa ne uitam la cite dosare POT FI FABRIACATE LA COMANDA POLITICA, atunci NICIODATA NU VOM SCHIMBA CLASA POLITICA! Caci intruna cei de la putere vor comanda dosare celor din opozitie, si deci, opozitia va fi „murdara”, iar cei de la putere – „curati”.
  Dar ce spui de dl. Rosca care are la activ paremi-se vreo doua-trei dosare penale, iar unul fiind destul de grav, in care este invinuit ca a lovit un politist. Avind in vedere „parteneriatul” cu comunistii, evident ca dosarul este in umbra, dar conform campaniei tale, dumnealui este „murdar”, si deci nu merita sa fie in urmatorul parlament. Aceeasi soarta ar trebui s-o aiba foarte multi lideri: Chirtioaca, Filat, Urecheanu (parca s-a curatit recent, dar pina la alegeri inca mai este timp), Tarlev, Mocanu… si lista poate fi completata…

  Eu cred ca legea lustratiei este un instrument absolut necesar, plus votul direct pentru persoane, si nu pentru liste electorale. In suma aceste doua schimbari ar putea schimba un pic situatia. Dar pina atunci… aceasta campanie e doar vorba goala, caci nimic nu se va schimba.

  Apreciază

 2. Octavian Racu zice:

  Am ceva reticente fata de legea lustratiei. A trecut prea mult timp de la caderea URSS, pentru ca o astfel de lege sa aiba un efect practic.
  Cat despre dosarele penale intentate politicienilor, stii bine despre ce vorbesc. Exista dosare penale in curs de examinare, exista dosare care au fost finalizate si dispun de probe concludente.
  Urechean a fost achitat, din cate stiu. Despre dosarele lui Rosca nu stiu nimic, tin minte doar ca au fost clasate ink in 2003.

  Apreciază

 3. Pingback: » Parlament curat. Iniţiativa lui Cristal a căpătat contur şi materializare «

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s