Politica

Susţine partidul lui Putin UCM-ul lui Tarlev sau nu?


396x292_1988Unele agenţii de ştiri (în special cele comuniste) au difuzat o informaţie potrivit căreia reprezentanţii formaţiunii „Edinaia Rossia”, condusă de Vladimir Putin, ar fi declarat că nu susţine Uniunea Centristă din Republica Moldova.

Am căutat o astfel de declaraţie, dar nu am găsit. În schimb, o informaţie contrară există pe site-ul oficial al partidului lui Putin.

Aflăm că la 5 februarie Vasile Tarlev s-a deplasat la Moscova unde a semnat un acord de colaborare cu reprezentanţii „edinaroşilor”, cu Iurii Karabasov (secretarul biroului politic al partidului) şi Iurii Lujkov (preşedintele filialei din Moscova a partidului „Edinaia Rossia”)

Iată ce declarase Karabasov la Moscova (traduc):

„În curând, în luna aprilie a acestui an, în Moldova vor avea loc alegerile parlamentare. Înţelegem foarte bine cât de important este acest scrutin pentru viitorul Moldovei. Prin semnarea acestui memorandum declarăm susţinerea noastră faţă de „Uniunea Centristă din Moldova” şi poporul moldovenesc. Salutăm venirea oaspeţilor noştri pe pământul Moscovei şi îi dorim succes”.

Un al partid care are încheiat un acord de colaborare cu Edinaia Rossia este „Alianţa Moldova Noastră”, condusă de Serafim Urechean.

Standard

Un gând despre „Susţine partidul lui Putin UCM-ul lui Tarlev sau nu?

Lasă un comentariu