Presa internationala

„Revoluţia lalelelor” pe invers: Rusia vrea revoluţie în Georgia


Campania formaţiunilor de opoziţie din Georgia, care planifică declanşarea unor acţiuni de protest în masă cerând demisia preşedintelui Saakaşvili, este finanţată de Federaţia Rusă- Aceste declaraţii au fost făcute de către deputatul Ghia Tortladze în cadrul unei emisiuni de la un post public de televiziune din Georgia.

georgiaTortladze, care conduce un Comitet Anticriză şi este liderul fracţiunii parlamentare „Georgia Puternică”, afirmă că principala forţă în această campanie este Nino Burdjanadze, liderul formaţiunii de opoziţie „Mişcarea democratică – Georgia Unită”, unul din principalii pretendenţi la postul de preşedinte al republicii.

„Toată Georgia vorbeşte despre faptul că din Rusia vin foarte mulţi bani, îndreptate spre aceste acţiuni. Foarte mulţi bani se plătesc pentru deschiderea de oficii, finanţarea oamenilor. Se spune că Rusia este gata să invadeze Georgia pentru a apăra democraţia. A cui democraţie vrea aceasta să apere? Democraţia Burdjanadze? Eu personal, fracţiunea parlamentară şi partidul nostru -Partidul Democrat din Georgia, vă declar că nu avem de gând să participăm la aceste jocuri, a declarat Tortladze.

Anterior, nouă partide de opoziţie din Georgia, au început o campanie de colectare de semnături în toate regiunile ţării în favoarea demisiei actualului preşedinte Mihail Saakaşvili. Colectarea semnăturilor are loc în 16 mari oraşe din ţară. Săptămâna trecută opoziţia a organizat o campanie de colectare de semnături în Tbilisi sub lozinca „Împreună vom salva Georgia!”. Acţiunea politică va dura până la 9 aprilie, când opoziţia intenţionează să organizeze o acţiune de protest în masă.

În prezent, la organizarea campaniei participă următoarele formaţiuni politice: Partidul Conservator, Partidul Poporului, Mişcarea Democratică – Georgia Unită, „Libertatea”, „Uniunea Tradiţionaliştilor”, „Industria va salva Georgia”, Partidul Femeilor din Georgia, „Pentru dreptate şi egalitate”, „Calea Georgiei”, „Mişcarea pentru Georgia Unită”.

Mihail Saacaşvili nu intenţionează să răspundă la cererile oponenţilor. În decembrie a anului trecut, acesta a declarat că nu intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte, dar nu are de gând să-şi dea demisia până la expirarea mandatului, adică până în anul 2013.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s