georgia, reвaLюtzie

Rusia pregăteşte violenţe de stradă în Georgia?


La 9 aprilie, opoziţia anti-prezindenţială planifică organizarea acţiunilor de protest în masă. Ecaterina Beselia, secretarul general al mişcării „Pentru o Georgie Unită” declară că acţiunile de protest se vor conduce de tacticile „revoluţiei oranj” din Ucraina.

GEORGIA OPPOSITION„Vom deschide mai multe fronturi de rezistenţă, se organizează acţiuni în limitele constituţiei Georgiei. Saakaşvili va avea parte de o nesupunere civică generală”.

Secretarul general afirmă că opoziţia unită va acţiona în limitele legii, însă în cazul în care forţele de ordine vor încerca să-i oprească, protestatarii nu vor pleca, ci vor continua să opună rezistenţă.

Adjunctul secretarului de stat a Statelor Unite ale Americii, Matthew Bryse, a declarat că respectă voinţa de exprimare a populaţiei, dar respinge orice scenarii violente. „Violenţa este duşmanul democraţiei”, a afirmat acesta.

„Preşedintele nici nu îşi imaginează ce lovitură îl aşteaptă”, afirmă fostul ministru Gheroghii Haindrava. Acesta a dat de înţeles că odată cu venirea lui Obama, Saakaşvili nu mai are susţinerea SUA. Iată de ce lupta este atât de încordată, iar opoziţia este sigură de victoria sa.

La 8 martie, în cadrul unei emisiuni TV, fostul preşedinte al Georgiei, Eduard Shevardnadze, a chemat cele 13 formaţiuni de opoziţie să se unească pentru debarcarea „regimului Saakaşvili”.

Vineri, 13 martie, opoziţia georgiană a organizat o „repetiţie generală”, un concert la care au sosti peste 10 mii persoane.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s