Fără categorie

Secta moonistă sub masca organizaţiilor neguvernamentale activează nestingherit în Republica Moldova


Organizaţiile sectare, aflate sub oblăduirea cultelor neînregistrate oficial în Republica Moldova, îşi continuă nestingherite activitatea, în pofida faptului că anterior, în anul 2002, una din organizaţiile acesteia, CARP, înregistrată oficial în calitate de organizaţie studenţească, în realitate o sectă religioasă, a fost scoasă în afara legii de Ministerul Justiţiei din Moldova.

"Noul mesia" si sotia sa - "regii lumii"

"Noul mesia" si sotia sa - "regii lumii"

Pe plan internaţional, secta activează sub acoperirea mai multor organizaţii. Aşa cum ar fi IRFF-ONLUS, Fundaţiei Internaţionale pentru Educaţie din America, Asociaţia Internaţională pentru Educaţie şi alte peste 200 de organizaţii şi fundaţii. În Moldova, secta activează sub acoperirea a patru organizaţii: „Federaţiei pentru Unificare şi Pace”, „Federaţia Femeilor pentru Pace”, „Asociaţia Internaţională pentru Educaţie” şi „Serviciu pentru Pace”.

În pofida faptului că autorităţile cunosc rolul distructiv al liderului spiritual al sectei Sung Myung Moon (în 2005 acestuia i-a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova şi în Rusia), structurile sale continuă să funcţioneze nestingherit şi chiar să colaboreze cu Ministerul Educaţiei şi asociaţii obşteşti sub masca diverselor proiecte „filantropice” şi „educaţionale”.

IRFF Onlus nici nu ascunde apartenenţa sa la cultul moonist. Iată ce găsim pe pagina oficială a organizaţiei (http://irffonlusmd.net) în secţiunea „Temeliile noastre”:Întemeiată prin inspiraţia venerabilului Sun Myung Moon şi a soţiei sale în 1975, IRFF a căutat să-şi atingă scopul prin crearea şi subvenţionarea proiectelor de dezvoltare care stimulează schimbul de cunoştinţe, talente şi servicii între ţările dezvoltate şi cele în curs de dezvoltare. Stilul de viaţă al fondatorilor este „viaţa întru binele celorlalţi”. Pornind de la această viziune ei au iniţiat o vastă mişcare de unificare la scară mondială pentru a reuni întreaga omenire într-o singură familie a păcii.” Principii şi scopuri, aparent nobile, false şi perfide în realitate.

Ce fel de „viaţă întru binele celorlalţi” duce liderul spiritual al moon-iştilor, ne vorbesc cele 16 privaţiuni de libertate pentru diverse delicvenţe: începând cu raporturi sexuale cu minorii şi sfârşind cu evaziuni fiscale.

Sun Myung Moon nu se ruşinează să declare că este „noul mesia”, iar membrii organizaţiilor mooniste îl declară pe acesta şi soţia sa „adevăraţi părinţi ai omenirii”. Liderul mooniştilor nu îşi ascunde intenţiile de cucerire a puterii în statele ex-sovietice: „După căderea imperiului roman, creştinii au moştenit puterea în stat. Acum văd clar că dacă membrii organizaţiei noastre, pe lângă desăvârşirea morală pe care o dobândesc prin ascultarea de cuviosul Moon, vor progresa în domeniul profesional, posibilităţile noastre în Europa de Răsărit vor fi nelimitate. Cineva trebuie să moştenească puterea statală în imperiul comunist care se destramă. Astfel că trebuie să privim cu optimism spre anii 90” (Unification News, January, 1990) În multe state, printre care şi Franţa, activitatea organizaţiilor patronate de Moon este interzisă.

rev_moon_corontation

"noul mesia" încoronat la Washington

Una din cele mai recente activităţi ai organizaţiilor mooniste din Moldova este „Summitul liderilor de tineret pentru pace şi dezvoltare, cu genericul: „Omenirea este o familie – o nouă viziune pentru pace în secolul XXI”. La această manifestaţie au fost invitaţi mai mulţi lideri de ONG-uri şi reprezentanţi ai mass-media. Unul din organizatorii evenimentului este chiar Mihai Calestru, liderul fostei asociaţii CARP, căreia, acum câţiva ani, Ministerul Justiţiei a declarat război. În pofida acestui fapt, mooniştii afirmă că au stabilite relaţii de colaborare cu Ministerul Educaţiei, iar una din organizaţiile („Serviciul pentru Pace”) sale este membru cu drepturi depline al Consiliului Naţional al Tinerilor din Moldova (CNTM). Membrii cultului moonist nu pierd nici o ocazie de a propaga ideile „Principiului Divin”, lucrare elaborată de Sun Myung Moon care însumează toate conceptele autoproclamatului „mesia” şi „părinte al omenirii”.

alte informatii despre „Biserica Unificarii”

Personajul cheie sau fondatorul, data si locul

Sun Myung Moon (nascut in 1920). In anul 1954 acesta a intemeiat „Asociatia Spiritului Sfant pentru Unificarea Crestinismului Mondial” (Holy Spirit Association for the Unification of World Christianity), in Coreea de Sud. Sediile actuale se afla in orasul New York.

Scrieri de baza

Principiul Divin de Sun Myung Moon considerat „Testamentul completat”. Rezumatul Principiului, Nivelul 4 si Biblia. („Biblia insa nu este ea insasi adevarul, ci doar un manual care invata adevarul”.)

Cine este Dumnezeu ?

Dumnezeu este atat pozitiv cat si negativ. Dumnezeu a creat universul din el insusi, universul fiind „trupul” lui Dumnezeu. Dumnezeu nu cunoaste viitorul, sufera si ii este necesar omul (Sun Myung Moon) care sa-l faca fericit. Nu exista trinitate.

Cine este Isus ?

Isus a fost un om desavarsit, dar nu era Dumnezeu. Este fiul lui Zaharia, nu a fost nascut din fecioara. Misiunea lui era de a-i strange pe iudei in jurul Lui insusi, sa-si gaseasca o mireasa perfecta si sa puna bazele unei familii perfecte. Misiunea insa, a esuat. Isus nu a inviat fizic din morti. A doua venire a lui Hristos este implinita in persoana lui Sun Myung Moon, care ii este superior lui Isus si va duce la indeplinire misiunea acestuia.

Cine este Duhul Sfant ?

Duhul Sfant este un spirit feminin care lucreaza impreuna cu Isus in lumea spirituala calauzindu-i pe oameni la Sun Myung Moon.

Cum esti mantuit ?

Ascultarea si recunoasterea Adevaratilor Parinti (Moon si nevasta lui) va elimina pacatul si va conduce la desavarsire. Cei ce sunt cununati de Moon si nevasta lui beau un vin sfant special care contine 21 de ingrediente (inclusiv sange de la Parintii Adevarati).

Ce se intampla dupa moarte?

Dupa moarte omul ajunge in lumea spiritelor. Nu exista inviere. Membrii avanseaza convingandu-i si pe altii sa-l urmeze pe Sun Myung Moon. Toata lumea va fi mantuita, inclusiv Satana.

Alte date, crezuri si practici

Cunoscuti si sub numele de „Federatia Familiala pentru Pacea Lumii si Unificare” (Family Federation for World Peace and Unification). Cununii in masa intre diferite etnii care sunt aranjate si oficiate de Moon. Membrii cred ca Isus se pleaca inaintea lui Sun Myung Moon si ca acesta este Imparatul imparatilor, Domnul domnilor si Mielul lui Dumnezeu. Este incuviintat contactul cu spiritele mortilor.

Reclame
Standard

3 gânduri despre „Secta moonistă sub masca organizaţiilor neguvernamentale activează nestingherit în Republica Moldova

 1. Orleanu zice:

  Nu am idee despre secta respectiva.
  Chiar daca exista nu vad cum ar schimba ceva in istoria prezenta si viitoare a omenirii
  Se da prea mare importanta unora plecatii cu mintea, probabil traiesc in alt univers paralel si in acelas timp, iar altii fara perspectiva ii urmeaza si ii si platesc.
  Domnia si prostia se plateste.
  Exemple sunt destule, eu va dau unul singur; sindicate ale pensionarilor, adica in timpul vietii active unii indivizi nu a vrut sa auda de sindicat dar dupa pensionare
  hop ca isi trage un sindicat,iar fraieri dau bani unor jmecheri care chipurile le apara interesele.
  Am facut o analogie intre uni care construiesc sect si altii himere.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s