Degradare

„Serviciul pentru Pace” dezminte legăturile sale cu organizaţiile religioase


În discuţie prin email, responsabilul pentru relaţiile cu publicul a „Serviciului pentru Pace”, Florin Ţurcanu, a recunoscut că organizaţia s-a a colaborat cu organizaţiile mooniste în perioada 2005-2006: „…cu IRFF si Asociatia pentru Educatie, am colaborat in anii 2005-2006 in cadrul proiectului „Tinerii Schimba lumea”, aceasta nu avea nici o legatura cu religia si erau implicate in acest proiect si alte ONG… Din momentul cind am aflat ca ele sint organizatii religioase am incetat colaborarea…”
„Noi nu avem nimic in comun cu IRFF sau alte organizatii mooniste din Moldova.”

Totodată, reprezentantul SPP a recunoscut că nu cunoaşte dacă organizaţia sa, la nivel internaţional, ar fi afiliată structurilor mooniste şi a promis să se consulte în această problemă cu preşedintele SFP internaţional.

Redau aici textul dezminţirii care urmează să fie publicat în FLUX :

Asociaţia Obştească “Serviciu pentru Pace” din Republica Moldova dezminte informaţiile publicate de către publicaţia “Flux” în articolul din 24 martie 2009.

Serviciu pentru Pace din Republica Moldova nu are nici o legatură cu moonismul sau cu o altă religie din Moldova sau din altă ţară. Articolul publicat în editia de marţi, 24 martie 2009 din Cotidianul Naţional “Flux”, unde se prezintă că Serviciu pentru Pace face parte din reţeaua organizaţiilor mooniste din Moldova nu corespunde realităţii şi este o dezinformare.
Serviciu pentru Pace este o organizaţie neguvernamentală, independentă, non-religioasă şi non-politică. Scopul organizaţiei este promovarea voluntariatului şi schimbului intercultural în rândul tinerilor, activităţile ei sunt strict axate pe activităţi de ordin social.
Din momentul înregistrării în 2002, la Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova activităţile de bază ale organizaţiei sunt: activităţi săptămânale la orfelinate şi şcoli internat; activităţi de voluntariat la Azilul Republican pentru bătrâni şi invalizi; proiecte ecologice; ajutor persoanelor în etate şi familiilor defavorizate; seminare, training-uri şi şcoli de vară pentru promovarea conceptului de voluntariat; activităţi culturale şi sportive; schimburi internaţionale de voluntari. Deasemenea Serviciu pentru Pace este iniţiatorul şi coordonatorul de bază al Festivalului Naţional al Voluntarilor, care a devenit deja o tradiţie în Republica Moldova.
Serviciu pentru Pace dezminte informaţiile publicate în articolul din 24 martie curent. Organizaţia nu are nimic în comun cu nici o denominaţie religioasă, scopurile şi activităţile ei sunt strict de ordin social şi sunt în conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova.

Vitalie Bujac, Preşedintele ONG Serviciu pentru Pace

Reclame
Standard

Un gând despre „„Serviciul pentru Pace” dezminte legăturile sale cu organizaţiile religioase

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s