Politica

Bocitoarele ratate vor să iasă cu lumânări în piaţă? Tinerii merita mai mult!


silly_goose_by_machine9Tinerii au de gând să iasă astăzi cu lumânările în stradă. Pentru ce? Să se înmormânteze pe sine însuşi? S-a ieşit toţi aceşti ani cu lumânările, brazii, flash-moburi şi alte drăcovenii importate, ce folos din toate astea?

Poate e timpul ca tinerii să se întrebe dacă nu cumva problema este în ei, nu în guvern. Nu putem să vorbim de o alternativă serioasă dacă continuăm să fim sclavi ai mentalităţii „generaţiei 89″. Tineretul nostru nu are nevoie atât de o decomunizare, cât de curăţirea de modul de gândire anchilozat moştenit de la „mişcarea de eliberare naţională” din anii 80-90.

Mă întristează faptul că în loc să aducem ceva nou, proaspăt, tinerii continuă ritorica învechită a generaţiilor ratate. Ieşirile cu lumânarea, bocitul în băsmăluţă, fluturarea a două degete în vânt şi desenarea gardurilor este o dovadă de retardare mintală şi incapacitate de a făuri. Este o dovadă de impotenţă, complexare şi lipsă de personalitate. Dacă insistăm pe această direcţie, nu avem nici o şansă. Tinerii merită ceva mai mult.

Reclame
Standard

4 gânduri despre „Bocitoarele ratate vor să iasă cu lumânări în piaţă? Tinerii merita mai mult!

 1. Da, tinerii merita ceva mai mult, insa eu cred ca e nevoie de luminari, brazi, scris pe garduri cum zici tu – pentru ca problema nu e in noi, ci in guvernare si noi ii lasam sa constientizeze acest lucru.

  cate despre „generatie ratata”, „curăţirea de modul de gândire anchilozat moştenit de la „mişcarea de eliberare naţională”” – chiar vorbesti serios? Nici mie nu-mi place bocitul, si nici nu am de gand… stiu ca se va ajunge si la actiuni daca e nevoie. Si tu ce propui? Te lasi dus in bezdna?

  Apreciază

 2. De acord. Nu privesc la esenta lucrurilor. Comunistii sint corupti – cu toate firmele lui Oleg Voronin, insa nici asa-numita opozitie nu e mai buna. Filat cu averile lui cistigate dupa ce a fost la ministerul privatizarii; Urecheanu a fost corupt cit a fost primar al Chisinaului.
  Unica persoana din opozitie care cred ca e cinstita e posibil Chirtoaca, insa sa mi se spuna ca toata opozitia actuala e speranta tarii, nu cred in aceasta.Give me a break.

  Apreciază

 3. Mircea-Gabriel zice:

  Suyb o guvernare comunista nu mai e nimic de facut ! Sunt doar doua alternative : protestul sau plecarea din tara ! Din punctul meu de vedere, tinerii fac exact ce trebuie sa faca !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s