Politica

Şansele anticipatelor se măsoară în bani


baniSă nu fim naivi, oamenii politici nu sunt altruişti, nu se plimbă pe stradă împărţind milioane de euro. Orice acţiune politică implică anumite investiţii care urmăresc un rezultat, un beneficiu, în cele din urmă. Există o regulă de aur care spune că investiţiile trebuie să fie mai mici decât profitul. Un personaj al filmului românesc „Restul e tăcere” enunţă această idee în felul următor: „a investi înseamnă a lua, nu a da. Dacă mă apuc să investesc în dumitale, va trebui să-ţi iau şi cei doi bănuţi pe care ţi i-am dat”. Să nu uităm că sponsorii partidelor politice, spre deosebire de liderii acestora, sunt persoane foarte realiste, care ştiu să calculeze banii şi riscurile.

Alegerile anticipate pot avea loc doar în cazul în care miza este foarte mare şi justifică noi cheltuieli. O altă logică nu poate exista. Trebuie să abordăm politicul, din când în când, şi din punct de vedere a pragmatismului. Nici un idiot nu va arunca din nou, inutil, milioane de euro pentru a se convinge de existenţa unei realităţi sociale şi politice din Moldova.

Republica nu are o valoare economică importantă de dragul căreia să se organizeze anticipate. Punctum.

Reclame
Standard

4 gânduri despre „Şansele anticipatelor se măsoară în bani

 1. dar poate interesul oamenilor de afaceri de a finanta alegeri anticipate este de a schimba conducerea comunista, astfel incat sa nu mai fie amenintati ca clanul lui Voronin le poate oricand lua cu forta afacerile, asa cum se intimpla acum cu Stati (arestarea lui Gabi Stati nu e deloc intimplatoare, nici faptul ca acum clubul Flamingo e scos la vinzare).

  si apoi insasi opozitia are multe interese de a investi in alegeri (si sunt destui lideri politici bogati: Filat, Vieru, Urechean, etc.), principalul ei interes fiind acela de a nu pieri definitiv de pe arena politica si de a lasa tara in ghearele comunismului pentru o lunga perioada de timp. si mai exista printre ei si oameni cu idealuri si principii (mai ales in cazul in care-s masoni! hihihi ) care privesc dezvoltarea societatii si un viitor pentru copiii lor drept un mare profit.

  de altfel, oare nu si-a dat seama deja opozitia ca poporul nu uita, si nu iarta?! marele iuda al poporului romanesc, cel care poate a facut cel mai mult rau neamului nostru, tiranul Rosca, a fost deja sanctionat la 5 aprilie. sa dea Dumnezeu sa nu apuce si opozitia pe aceeasi cale!

  Apreciază

 2. atreiacale zice:

  ha, circula zvonuri ca deja 7 deputati sunt dispusi sa voteze cu candidatul propus de PCRM: 5 de la AMN, unul de la PL si unul de la PLDM.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s