Politica

Republica Moldova – primul stat anarhist din lume!


În răstimp, am rămas nu doar fără preşedinte şi parlament, dar şi fără guvern azi, după ce prim-ministrul Zinaida Greceanâi a anunţat că întreg corp al guvernului a prezentat cererea de demisie „în legătură cu expirarea mandatului parlamentului anterior”.

small_d0b0d0bdd0b0d180d185d0b8d18f-d0bcd0b0d182d18c-d0bfd0bed180d18fd0b4d0bad0b0La această oră Republica Moldova nu are preşedinte, nu are parlament şi nu are guvern. În cazul în care parlamentul nu va reuşi să aleagă un nou şef al statului, riscăm să prelungim starea de anarhie până în septembrie. E greu să ne imaginem ce o sa facă Moldova o aşa perioadă de timp fără instituţii de bază a statului. Sunt sigur că o să fie o perioadă deloc veselă.

Este o capcană din care opoziţia de sorginte liberală nu va putea scăpa. Cred că există două opţiuni în acest caz: fie formaţiunile liberale votează candidatul propus de PCRM şi se plasează în opoziţie parlamentară, evitând catastrofa noilor alegeri, fie liberalii îşi asumă responsabilitatea pentru consecinţele lipsei unei autorităţi politice centrale şi falimentează în noua cursă electorală, riscând să fie penalizate nu doar de către propriul său electorat, dar şi de factorii externi car au insistat asupra unor soluţii rezonabile.

P.S: Polittehnologii ar fi timpul să publice o nouă „biblie” a unor noi revoluţii colorate (de aceasta data negre): „From dictatorship to anarchy” sau „От диктатуры к анархии”.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s