Politica

Opoziţia a boicotat alegerile preşedintelui din cauza fricii şi slăbiciunii morale


GollumOpoziţia nu a participat la alegerea preşedintelui din cauza fricii. Da, din cauza unei banale frici. Există două modele de politicieni: elita, care are capacitatea de a lua decizii pe cont propriu şi a asuma responsabilitatea pentru decizia luată, şi politicieni care au grijă de propria imagine, de senzualitatea discursului, de „vocea poporului”, politicieni pentru care aversiunea faţă de minciună este mai mică decât frica faţă „mânia prostimii”.

Politicianul de paradă îi este frică de soarta boierului Moţoc, capul căruia cerea cu înverşunare masele flămânde. O astfel de clasă politică este mizerabilă şi demnă de milă, este o „clasă” care merită dispreţ.

Faptul că alegerile sunt o procedură din care au de câştigat doar cei care candidează, nu poporul, a devenit o axiomă clară. Iată de ce discursurile în care se vorbeşte despre „interesul poporului”, de pe urma unui scrutin repetat, îmi provoacă vomă.

Faptul că „aleşii poporului” nu sunt capabili să renunţe la interesele egoiste, dând prioritate solidarităţii tuturor forţelor politice, este o problemă a aleşilor, nu a poporului. De câte ori va trebui să voteze electoratul până ca politicienii vor înţelege că poporul nu se împarte în „comunişti” şi „anticomunişti”, ci în cei care sunt sătui şi cei care mor de foame?

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Opoziţia a boicotat alegerile preşedintelui din cauza fricii şi slăbiciunii morale

  1. Alex zice:

    Si tu de ce ai scris postarea aceasta, de ce ti-ai facut blog? de ce traesti, de ce te trezesti dimineata …? Oare nu tot de frica? Frica de moarte, frica de intuneric, de singuratate,de Dumnezeu etc … Toti traim din frica, cei neinfricati nu mai sunt printre noi. Alta e ca frica de cele mai multe ori exista fara a fi constientizata ca atare, dar ce bine ca avem strajeri vigilenti care sunt gata sa depisteze frica in orice forma nu s-ar ascunde aceasta … 😀

    La ce bun niste politicieni de elita de 3% si in afara parlamentului …? :)) Si daca ceilalti „nu de elita” si cu frica „prostimii” vor avea dragostea si aprecierea acesteia, crezi ca lor le va pasa de dispretul elitei de 3% de pe bloguri? 😉 I don’t think so …

    De acord cu tine ca alegerile au devenit un exercitiu in urma caruia au de castigat numai cei alesi, cel putin asa a fost in ultimii 8 ani cand puterea si „opozitia constructiva elitista” care ciugulea din poala puterii, datorita „solidarizarii clasei politice” au facut raiul pe pamant posibil in Re(s)publica Moldova. Dar „prostimea” probabil pentru ca este „proasta” nu se stie de ce nu a fost multumita … si iata asa elita s-a dus pe tobogan, iar in parlament au ajuns niste plebei fricosi … :))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s