Politica, reвaLюtzie

Partidele crizei


criza“Partidele crizei” au devenit un fenomen comun pentru mai multe state din lume. În timp ce forţele radicale de opoziţie de la Chişinău, Tbilisi şi Kiev încearcă, asemenea unor organisme străine, să slăbească imunitatea ţărilor sale, partidele naţionaliste şi populiste din Europa de Vest încearcă să torpileze fundamentele Uniunii Europene. Iată că participând în premieră la alegerile europarlamentare, 25 de reprezentanţi ai extremei drepte din Olanda îşi vor ocupa fotoliile de eurodeputaţi la Bruxelles.

Această radicalizare a vieţii politice (ascensiunea bruscă a partidelor populiste) ar putea fi pusă pe seama crizei economice mondiale, care determină sensibilitatea populaţiei faţă de mesaje iraţionale, ilogice, bazate pe sentimente şi imagini.

Probabil că şi autoritatea acestor partide va dura atât cât va dura psihoza colectivă. În momentul în care situaţia va începe să se normalizeze, vocea acestora va deveni iritantă pentru urechea omului mediu, căruia este mai aproape de suflet stabilitatea politică.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s