Politica, reвaLюtzie

Petrenco caută mâţa neagră în cameră întunecoasă


Motto: „Трудно искать черную кошку в темной комнате, особенно если её там нет!” (Конфуций).

Grigore-Petrenco-(3)Astăzi, fostul preşedinte al UTC (Uniunea Tineretului Comunist) a învinuit politicienii şi presa liberală de legături cu organizaţii de extremă dreapta.

Fiind şi eu susţinător ideologic al dreptei, un extremist în toată legea, m-am simţit profund jignit de prostiile ex-komsomolistului. Cum poate fi o organizaţie de dreapta suspectată de legături cu liberalii, care numai de dreapta nu pot fi numiţi.

Iată ce scrie într-un comunicat al Noii Drepte cu referire la evenimentele din 7 aprilie:

„Tot asa, o scanteie portocalie straina a fost prezenta si in explozia de la Chisinau. Venita nu din Romania, ci tocmai din partea opozitiei liberal-portocalii din Rusia. A fost cel mai probabil o actiune “la plesneala” a unor portocalii privati din Rusia si Ucraina, fara prea multa analiza, fara prea multa pregatire, fara logistica si suportul occidental. O actiune pe cont propriu. Insa nu au apreciat potentialul exploziv al mamaligii. Deflagratia patriotica a facut portocaliii sa fuga speriati, precum ucenicul vrajitor care a dezlantuit forte pe care nu le poate controla. Acum jurnalista Natalia Morar, unul din liderii informali ai revoltei, infiereaza patriotismul si se distanteaza. Poate ca daca nu ar fi fost aceasta explozie neasteptata, ar fi fost posibila o extindere portocalie spre Rusia, obiectivul final al actiunii portocaliilor din Rusia. Dar tocmai explozia mamaligii romanesti e posibil sa fi salvat Rusia de extinderea unei revolutii portocalii”.

„Dar pe langa acest castig contextual, mai exista unul de esenta, fundamental: s-a dovedit IPOCRIZIA liberalismului portocaliu si al Occidentului. S-a dovedit fara drept de apel ca foloseste patriotismul doar ca un aliat temporar, al carui destin este sa fie aruncat peste bord imediat ce lupta a trecut. Pana acum se putea spune ca asta era doar o banuiala nefondata a “reactiunii” comuniste (sau burgheze, dupa caz). Dar acum faptele vorbesc. Oricine va privi cu speranta patriotica spre liberalism, va avea imaginea clara a ipocriziei “patriotismului” liberal-democratic, bazata pe fapte, nu pe speculatii”.

Eu aş recomanda lui Grigore Petrenco să ridice arhivele ziarului „Puls”, publicaţie editată de către organizaţia pe care a condus cândva, unde va găsi un articol care defineşte Mişcarea Legionară ca „mişcare antiliberală inspirată de misticismul creştin ortodox”.

Nu am înţeles care a fost faza cu Ion Antonescu şi ce legătură ar avea cu „extremiştii ortodocşi” pe care atât de mult urăşte Petrenco. Este adevărat că legionarii s-au aflat o scurtă perioada în coaliţie cu Antonescu, dar acelaşi regim Antonescu a fost cel care a arestat şi executat sute de legionari. Una din victime este şi fiica filosofului român Nichifor Crainic, care a putrezit în închisoare pentru simplul fapt că a participat la o paradă a tineretului legionar.

Poate antipatia lui Petrenco este generată de faptul că nu a reuşit anul trecut să facă lobby pentru „Legea antidiscriminare”, chiar încercat să formeze un comitet special care să susţină acest proiect de lege?

Nu cred că domnul preşedinte Voronin a fost entuziasmat de astfel de iniţiative legislative, totuşi este şi el „extremist de dreapta” în suflet.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s