Politica

Atenţie la terorismul informaţional!


groazaOdată cu apropierea ceasului X, când vor avea loc alegerile parlamentare. Presa supusă opoziţiei liberale a pornit o amplă operaţiune de inducerea a stării de frică şi panică în societate.

Informaţii false şi zvonuri circulă unul după altul: „va fi interzisă ieşirea din ţară”, „avioanele Federaţiei Ruse au aterizat la Mărculeşti cu obiecte misterioase la bord”, „armata transnistreană se mobilizează în apropierea Chişinăului”.

A nu se uita că şi în ziua de 7-8 aprilie mediul informaţional al Moldovei a fost supus unui atac asemănător când mass-media din România şi cea liberală din Moldova vorbeau de „mişcarea tancurilor ruseşti spre Chişinău”, „sute de cadavre în comisariatele de poliţie”, „fuga lui Voronin peste hotare”.

Este o tehnică care în literatura de specialitate poartă numele de „terorism informaţional”. Este o tehnică de violare a mulţimilor, a opiniei publice pentru a determina un comportament dorit de manipulator, pentru că se ştie că frica este una din cele mai eficiente arme de dirijare a comportamentului uman.

Se ştie că de cele mai dese ori atentatele teroriste cu bombă nu au drept scop distrugerea inamicului, ci introducerea stării de groază în rândul inamicului, o stare de groază paralizantă, care împiedică individul să ia decizii raţionale.

Recomand oamenilor cu scaun la cap să ignore informaţiile neverificate răspândite de cei care vădit nu ne doresc binele, chiar dacă ţipă mereu despre „libertate” şi „patriotism”.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s