Degradare, Politica

Bucureştiul a declanşat un război informaţional împotriva Basarabiei


Manipularea opiniei publice continuă. Schema deja a devenit clasică: Ziarul de Gardă lansează un zvon, acesta este preluat de „Romanian Global News” (RNG), la care face referire ZIUA, iar Jurnal de Chişinău face trimitere la „presa românească”.

dezinformareM-am mirat foarte mult când realitatea.net, instituţie pe care o credeam serioasă cât de cât, a preluat o informaţia neverificată de pe portalul RGN, „agenţie” care nicidecum nu poate pretinde la seriozitate.

La ora 15.40 Cotidianul scrie despre anunţarea la 13.00 a unor oarecare rezultate a exit-poll-ului la Chişinău, în timp ce toată lumea ştie că primele rezultate vor fi anunţate la orele 21.45. Aici avem de a face cu o tentativă vădită de dezinformare şi manipulare murdară a opiniei publice din Basarabia. Nu cred că o astfel de procedură ar putea fi numită „susţinerea a democraţiei”.

ZIUA anunţă că Voronin se pregăteşte să fugă din ţară (fără a explica care ar putea fi cauza unei evadării a şefului de stat). Sursa din nou este aceeaşi, RNG. Deschidem „prima sursă” şi aflăm că sursele de informaţii a RNG se află…la Tiraspol. Nu mai ştii să râzi sau să plângi. Nu mai ştii dacă ziariştii români fac ziaristică sau literatură de „science-fiction”.

Reclame
Standard

Un gând despre „Bucureştiul a declanşat un război informaţional împotriva Basarabiei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s