Politica

Liberalii vând ţara ruşilor de dragul fotoliilor moi


rusia_moldovaNu ştiu dacă putem vorbi de o „victorie a liberalilor” la Chişinău în cazul în care aceştia au primit cu un mandat mai puţin decât la alegerile din 5 aprilie. Liberalii nu au reuşit să cucerească majoritatea electoratului, iar „marea schimbare” de care toţi vorbesc, s-a produs de fapt în tabăra comunistă în urma dezertării lui Marian Lupu din rândurile PCRM.

Judecând după reacţiile Moscovei, modificarea raporturilor de forţe este ceea ce şi-a dorit Kremlinul. „Bătrânului dictator”, care încerca mereu să ducă de nas Imperiul de Răsărit, cochetând când cu vestul, când cu estul, fapt care provoca iritaţii ai marilor puteri, este pe cale de a fi înlocuit cu „tinerii liberali” oportunişti, predispuşi la pace cu orice forţă externă care i-ar susţine în preluarea puterii.

Iată că „liberalii verzi”, în figura liderului său, Vlad Filat, după ce au promovat la funcţia de deputaţi oameni ai Tiraspolului, sunt predispuşi să efectueze o vizită la Moscova „pentru a demonstra noilor stăpâni că nu sunt deloc naţionalişti şi antiruşi”.

Semnalul către liberali a venit de la Kremlin prin intermediul noului lider al PD Marian Lupu: în cazul în care aceştia renunţă la vectorul de apropiere de NATO şi se vor reorienta spre Rusia, Moscova va susţine „marea schimbare” de la Chişinău.

Acest mesaj a fost transmis în cadrul unei conferinţe de presă din 31 iulie organizată de Partidul Democrat. Cum era de aşteptat din partea unor mici găinari, ajunşi din întâmplare în marea politică, liberalii au răspuns pozitiv.

În rezultat, Moldova se transformă dintr-un cu deficienţa în ceea ce priveşte instituţiile democratice, dar suveran, într-o provincie a Federaţiei Ruse.

Acesta este adevărul, liberalii au vândut ţara de dragul funcţiilor călduţe în parlament, iar în următorii ani, „democraţia liberală” va avea un puternic iz de „seliodkă” şi vodcă de producţie rusească.

Reclame
Standard

Un gând despre „Liberalii vând ţara ruşilor de dragul fotoliilor moi

  1. Irinutza zice:

    Mi-i scarba de toti ,sufletul imi arde! Blestemati si nenorociti sa fiti pe veci daca e adevarat!!!!Ne spulbera orice speranta intr-un stat liber si democrat!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s