Politica

Liberalii ar putea avea un preşedinte şi guvern interimar fără voturile comuniştilor


Liberalii au o singură posibilitate de a prelua funcţia de şef al statului şi a desemna propriul guvern fără a apela la voturile deputaţilor comunişti. Acest lucru permite de Constituţia care specifică că odată ce funcţia de preşedinte devine vacantă (după un eventual eşec al alegerii preşedintelui de către parlament) este preluată de preşedintele al parlamentului.

3liberaliArticolul 91 : „Daca funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova devine vacantă sau dacă Preşedintele este demis ori dacă se află în imposibilitatea temporară de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură, în ordine, de Preşedintele Parlamentului sau de Primul-ministru”.

În aceste condiţii, funcţia cheie în acest moment este speakerul, aceasta fiind persoana care ar putea prelua funcţia de preşedinte al ţării. Acest lucru totuşi va însemna provocarea noilor alegeri anticipate, nedorite de această dată şi de către opoziţia liberală, iar funcţia de preşedinte şi guvernul se va afla în stare de interimat până în 2010, perioadă suficientă pentru o tiradă de gafe politice. Mai ales că fiecare lider de partid are proprii cumetri şi prieteni care ard de nerăbdare să preia funcţiile cheie în organele de stat.

Reclame
Standard

Un gând despre „Liberalii ar putea avea un preşedinte şi guvern interimar fără voturile comuniştilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s