Ortodoxie

Să apărăm civilizaţia ortodoxă de invazia păgânilor!


Comunicat

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Basarabia (ASCOR) se arată îngrijorată de intenţia unui cult adventist de a organiza evenimente care au drept scop propagarea unor rătăciri religioase într-o zonă oraşului de mare valoare istorică şi spirituală pentru toţi credincioşii ortodocşi din Republica Moldova.

Arhanghelul Mihail2Amintim că acţiunea autorizată de primăria municipiului Chişinău urmează să se desfăşoare în nemijlocita vecinătate cu „Porţile Sfinte” (numită şi „Arca de Triumf”), Catedrala Naşterii Domnului şi monumentul Sfântului Ştefan cel Mare, obiecte de mare valoare pentru toţi creştin ortodocşii din Basarabia.

Considerăm că Piaţa Marii Adunări Naţionale, care este şi un simbol naţional al tuturor românilor basarabeni, nu poate deveni un obiect al propagandei anti-ortodoxe aşa cum nu poate fi nici un loc de organizare a diverselor beţii în masă sau un spaţiu de parcare a automobilelor.

Rugăm autorităţile municipiului Chişinău să răspundă solicitărilor credincioşilor stopând acţiunile de profanare ai simbolurilor religioase şi naţionale, acţiuni care aduc jigniri grave sentimentelor religioase ai majorităţii populaţiei din Republica Moldova.

Biroul de Presă ASCOR

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Să apărăm civilizaţia ortodoxă de invazia păgânilor!

  1. Vespera zice:

    ‘Rataciri religioase’? Cred ca doar Dumnezeu are dreptul de a judeca acest lucru , nicidecum niste oameni supusi firii pamantesti. Va e teama ca lumea va deschide ochii? Ei bine,asta vrea Dumnezeu – sa ne punem intrebari referitor la credinta noastra, sa studiem si sa adoptam un stil de viata moral. De ce nu se apreciaza efortul de a aduce in inima oamenilor acea armonie interioara de care au nevoie? Hmmm… ‘Betii in masa’? Cu siguranta nu va referiti la adventisti – ei nu consuma alcool si nici nu sfatuiesc pe cei din jurul lor sa o faca…:)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s