Politica

Va renegocia Alianţa pentru Integrarea Europeană funcţiile cheie în stat?


Alianţa pentru Integrarea Europeană ar putea revizui candidatura la postul de preşedinte al parlamentului în cazul în care Curtea Constituţională va invalida alegerea lui Mihai Ghimpu la funcţia de preşedinte al parlamentului.

ghimpuÎndeplinirea de către Mihai Ghimpu al funcţiei preşedinte interimar al statului ar putea compromite serios imaginea AIE, dar şi contribui la excitarea unor noi pofte din partea lui Mihai Ghimpu, pentru care funcţia de şef al statului (fie ea şi interimară) a căzut ca mana din cer, vorba moscalului „из грязи в князи”.

Aşa cum a demonstrat activitatea preşedintelui PL în Consiliul Municipal, acestuia psihologic îi este destul de dificil să renunţe la o funcţie importantă. Este de ajuns să ne amintim cu cât scandal Ghimpu refuza să cedeze cheile de la biroul său după ce a fost demis din funcţia de preşedinte al CMC. De această dată, lui Marian Lupu şi Vladimir Filat îi va fi destul de complicat să explice lui Ghimpu de ce acesta ar trebui să cedeze funcţia de şef al statului unei alte persoane.

Interesant va fi dialogul pe care îl vor avea membrii AIE după pronunţarea Curţii Constituţionale, când contextul politic va fi unul radical diferit, iar liderii partidelor liberale şi Marian Lupu vor fi puşi în situaţia de a renegocia posturile cheie în stat.

Reclame
Standard

Un gând despre „Va renegocia Alianţa pentru Integrarea Europeană funcţiile cheie în stat?

  1. Pingback: Drumurile, poliţiştii şi Touaregurile sunt pregătite! Doamnă Merkel, vă aşteptăm! « Naţia din urmă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s