Politica

Vladimir Voronin – un Charles de Gaulle al Basarabiei


Pe 28 aprilie 1969 de Charles de Gaulle a demisionat din funcţia de preşedintele al Franţiei. La 11 septembrie 2009 Vladimir Voronin îşi anunţă demisia din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

apicturepicture6893_9539Indiferent de opţiunile politice, nimeni nu poate nega faptul că Voronin a devenit o figură importantă în istoria Basarabiei. Asemenea lui Gaulle acesta a încercat să transforme un mic stat din estul Europei ros de sărăcie, într-o figură puternică şi independentă, să consolideze puterea şi autoritatea statului, controlată până atunci de diverse grupări criminale.

Urmând tacticii lui Ştefan cel Mare (măreaţa figură a neamului românesc) Voronin a încercat să profite de neînţelegerile dintre marele puteri pentru a promova propria sa politică. Venit la putere ca promotor al apropierii de interesele Federaţiei Ruse, după doi ani devine un aliat al Statelor Unite şi României. Conştientizând jocurile de culise ale marilor puteri alege o stare de pendulare, neavând încredere nici în cei din Occident, nici în cei din Est, fapt care a trezit mânia tuturor celor care preferau să vadă în Republica Moldova doar un pion geopolitic care poate fi sacrificat în orice clipă pentru interesele marilor puteri. În această privinţă, portretul lui Voronin coincide cu cel al liderului francez Charles de Gaulle, care la fel a dorit o Franţă puternică prin promovarea unei politice interne şi externe dure.

La fel ca şi debarcarea politică a lui Charles de Gaulle, demisia lui Voronin are loc prin conspiraţia Stăpânilor Lumii: Un Fidel Castro, un Charles de Gaulles, un Franco, un Salazar nu poate fi tolerat de cei care pretind ca întreaga lume să se închine la picioarele sale, aşa cum nici un Mihai Viteazul, care putea să construiască un stat românesc puternic, nu a fost lăsat să-şi ducă opera până la capăt de duşmanii neamului.

Pentru istoria românilor, chiar dacă în prezent este neînţeles şi neapreciat, Voronin va rămâne una din cele mai importante figuri. Istoria îşi va spune verdictul, nu „râsurile” şi elementele degenerate care au ocupat cu neruşinare tronul care nu le revine.

Un alt element important care leagă soarta lui Voronin de cea a lui de Gaulle: pervertirea, degenerarea şi utilizarea în calitate de carne de tun a tinerilor de către diverse grupări subversive. Revoltele dirijate ale tinerilor din 6-7 aprilie 2009 pot fi comparată cu luna mai a anului 1968. Lupta pentru libertatea Basarabiei şi pentru românism autentic, în cele din urmă, nu este pierdută de Voronin personal, este pierdută de cei care simt cu adevărat responsabilitatea pentru românitatea din acest colţ de lume.

Totuşi, lupta continuă.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Reclame
Standard

10 gânduri despre „Vladimir Voronin – un Charles de Gaulle al Basarabiei

 1. Cristi zice:

  Nu vezi contradictii? libertatea Basarabiei, romanism autentic(?!) si Voronin. Tu nu scrii articolele in acelasi birou cu Isaev?
  Astept cu nerabdare urmatarul tau articol!

  Apreciază

 2. Mclaud zice:

  Mai bolsevicule, tu chiar nu esti in toate mintile? Pe individa aia feministo-lesbiene de MD o mai cred dar sa pui pe Voronin alaturi cu personalitatile autentice universale cred ca ai intrecut orice limita. Tu crezi in valorile pupincurismului de colt de strada si nimic mai mult. Esti in stare sa scri tot ce vreau eu daca iti dau 50 de dollari? Controleaza-te la un psihiatru pentru ca ai un retard grav si inca esti in libertate…

  Apreciază

 3. Octavian Racu zice:

  Nu regret ca a plecat Voronin, regret ca nu vine cineva mai bun ca dansul
  Sunt sigur ca peste un an sau doi multa lume care astazi este incapabila sa rationeze, fiind cu creierii spalati de presa liberasta, o sa regrete vremurile trecute, dar ar putea fi prea tarziu. Da Doamne sa trecem cu bine si peste beleaua liberala!

  Apreciază

 4. Sigur ca da ! zice:

  Du-te mai lighioana salbatica in TransNistria ca acolo este de tine. Sa nu uiti sa o iei si pe literata libertina (nu liberala!) de Maria Diminet. Daca va este greu sa ajungeti la rusi poate ca ar fi mai bine sa sedeti voi oleaca pe albia Nistrului !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s