reвaLюtzie

Primăria îşi rezolvă problemele cu ajutorul populaţiei sărace


250408-16

În locul lor mâine vom fi noi...

Câteva răspunsuri la argumentele lui Chirtoacă legate de majorarea tarifelor la călătoriile în transport public şi serviciile de aprovizionare cu apă.

În întreaga Moldovă tarifele la apă sunt cu mult mai mari

– În majoritatea localităţilor distribuitorii de apă sunt privaţi şi deţin monopol, iată de ce impun preţuri exagerate de mari. Preţutile mari în teritoriu nu sunt dictate de „economie de piaţă”, ci de pofta monopolistului.

Apă canal are pierderi mari de apă

–   pierderile de apă trebuie suportate de întreprinderea municipală, nu de cetăţenii care plătesc regulat serviciile comunale. În plus, cei mai mare consumatori de apă nu sunt cetăţenii simpli, ci agenţii economici şi instituţiile bugetare.

În realitate, majorarea tarifelor la apă a fost făcută pentru a acoperi achitările creditelor luate de la BERD.  Oare consumatorii trebuie să achite pierderile de apă şi creditele luate de întreprindere? Înţeleg că atunci PCRM ţinea „krâşă” la „Apă Canal”, dar observ că această „krâşă” este ţinută în continuare de liberali.

Transportul public este învechit

–    se va înnoi transportul brusc dacă va creşte tariful?

Întreprinderea municipală de transport are datorii şi este pe cale de a da faliment

–       interesant, Chirtoacă se gândea la acest lucru când arunca milioane din bugetul de stat pentru tot felul de festivităţi care aveau un caracter electoral?

Oare nu ar fi timpul primăria să se gândească să facă reduceri de cadre şi a cheltuielilor administrative, care in mare parte sunt inutile şi duc la crize sociale. Actuala administraţie nu prea doreşte să cedeze din confortul său. Interesant, dacă Chirtoacă nu s-ar plimba în maşina de lux a primăriei, câţi pensionari ar putea călători în troleibuz?

Compensaţiile în general este o bătaie de joc. Chişinău este capitala tuturor cetăţenilor, inclusiv şi a celor de la ţară. Dacă compensaţiile vor fi plătite doar pensionarilor din Chişinău (compensaţi care permit maximul 2 călătorii pe zi în decurs de o lună) cum vor putea călători în Chişinău pensionarii din afara municipiului, care vin aici să rezolve diverse probleme personale.

P.S: am observat că liberalii şi simpatizanţii liberalilor au adoptat un limbaj exact acelaşi pe care îl aveau comuniştii pe când se aflau la guvernare. Nimeni nu are dreptul să critice, în opinia lor, nimeni nu are dreptul să protesteze. Orice persoană care îşi exprimă nemulţumirea faţă de situaţia în care trăieşte este catalogată îndată drept „antistatalist”, „reacţionar”, „comunist”, antidemocrat”. Se aud deja îndemnuri la răfuială fizică cu cei care nu vor să cânte ode celor cocoţaţi în fotolii moi şi comode

Reclame
Standard

Un gând despre „Primăria îşi rezolvă problemele cu ajutorul populaţiei sărace

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s