reвaLюtzie

De ce noua putere protejează „Apă Canal”?


24254Una din soluţiile pentru rezolvarea problemelor de aprovizionare cu apă pe întreg teritoriul Moldovei, este naţionalizarea întreprinderilor care prestează aceste servicii. Dacă la Chişinău „Apă Canal” este o întreprindere municipală, în majoritatea localităţilor (îndeosebi în sate) acestea sunt întreprinderi private, care deţinând monopol, vând apa (care este o resursă a întregului popor) cu preţuri enorme. Iată de unde există diferenţă între preţurile din capitală şi restul republicii.

Mai mult decât atât, am observat şi o mare nesimţire din partea acestor prestatori privaţi, care pe lângă că jefuiesc populaţia de la ţară mai şi cer bani din bugetele locale pentru „reparaţia apeductului”, cât şi pentru achitarea creditelor luate de la diverşi finanţatori. Pentru „Apă Canal” soluţia este şi mai simplă: revizia totală la această întreprindere şi schimbarea, dacă este necesar, a conducerii. Nu înţeleg de ce eu trebuie să plătesc mai mult decât consum doar pentru că la „Apă Canal” cineva fie nu ştie să gestioneze întreprindere, fie „ştie prea bine”.

Nu este luată nici o măsură, pentru că se pare că puterea caută să atragă în calitate de aliaţi pe cei care în trecut au fost docili comuniştilor. Iată de ce liberalii s-au grăbit să fac o favoare mafiei locale majorând tarifele la transport şi apă.

Iată un fragment util din constituţie care ar putea oferi un prilej pentru meditaţie:

„Bogăţiile de orice natură ale subsolului, spaţiul aerian, apele şi pădurile folosite în interes public, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, căile de comunicaţie, precum şi alte bunuri stabilite de lege, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice”. (Articolul 127 (4))

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s