Politica

FMI a început să jefuiască Moldova cu ajutorul guvernului


F_M_I_by_GhostCityIată că şi se arată primele semnele ale politicii FMI şi iresponsabilităţii noii guvernări. La 9 octombrie PRO TV prezintă în forma „optimistă”, ştirea despre închiderea mai multor şcoli şi concedierea cadrelor profesorale. Proaspătul ministru al educaţiei a declarat că intenţionează să comaseze şcolile cu puţini elevi, copii de la sate fiind nevoiţi să călătorească dintr-o localitatea în alta pentru aşi putea face studiile. Deocamdată, ministrul Bujor nu a precizat din contul cui vor bate drumurile elevii în fiecare zi. Cu siguranţă, aşa cum s-a întâmplat şi în trecut, această problemă va fi lăsată pe seama autorităţilor publice locale.

După ce primăria municipiului Chişinău a majorat tarifele la apă şi transportul public la „sugestia” BERD, iată că guvernul urmează aceeaşi cale servind Fondul Monetar Internaţional.

Ce se întâmplă în esenţă?

Statul împrumută bani pentru a oferi credite băncilor din Republica Moldova, respectiv acestea vor credita oamenii de afaceri din Republica Moldova. Pentru a avea garanţia că nu va rămâne fără bani, FMI impune diverse condiţii, printre care diminuarea cheltuielilor bugetare (pensii, salarii, ajutoare sociale etc.). Banii economisiţi pe seama celor sărăci vor pleca în conturile FMI, care nu este una din cele mai mari escrocherii din lume. Iată de ce majoritatea guvernelor din lume preferă să nu aibă de a face cu această structură. A se vedea situaţia României şi Serbiei, care după semnarea acordurilor cu FMI, au întrat în cea mai grea criză social-economică din ultimii 20 de ani.

În acest fel, guvernul transformă cetăţeanul de rând într-un sclavul, care este nevoit să plătească dijmă şi să mai strângă cureaua.

Din sumele creditate au de câştigat doar oamenii bogaţi şi însuşi FMI, iar populaţia care a fost aruncată în capcana acestei organizaţii internaţionale este supusă unui jaf organizat cu asistenţa guvernului supus intereselor străine.

Politia turca intervine cu gaze lacrimogene si tunuri de apa pentru a stopa protestele violente ale tinerilor impotriva reuniunii FMI – BM

Polonia nu vrea să se împrumute de la FMI

FMI cere Serbiei să reducă cheltuielile

Împrumuturile care ucid

Falsul ajutoarelor FMI

Reclame
Standard

4 gânduri despre „FMI a început să jefuiască Moldova cu ajutorul guvernului

  1. ionut a zice:

    Miza acestor masuri cerute de FMI este de a slabi infrastructura tarii pentru a ii lovi mai usor suveranitatea. Prin insaracirea paturii medii si jos a populatiei se urmareste stimularea dezordinii sociale si caderea educatiei. Vor impune si restructurari si plafonari salariale in institutiile publice pentru a se asigura ca institutiile publice nu pot dispune de un aparat suficient de numeros si bine pregatit profesional care sa poata contracara masinatiile din exterior, de la atacuri contra culturii la evaziuni fiscale la nivel mare care vor forta intreprinderile autohtone rivale sa devina necompetitive si automat falimentare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s