Politica

Cum să scăpăm de crizele politice? Să contruim arce!


În cazul în care Băsescu va obţine noul mandat de preşedinte al României şi după renumărarea voturilor, ţara se va adânci într-o nouă criză politică, iar alegerile parlamentare anticipate, după eşecul numirii unui nou prim-ministru, vor fi inevitabile. România lui Băsescu nu are decât o singură staţie terminus: falimentul României ca stat. Societatea românească trebuie să ştie cum să-i rupă într-un mod mai inteligent colţii lui Traian şi să-l fugărească undeva mai departe de fotoliu de preşedinte de care se ţine insistent cu ajutorul securităţii româneşti.

La Chişinău povestea nu este mai veselă. Datorită şantajului politic al PD şi prostiei liderilor formaţiunilor liberale, Moldova din nou reintră în stare de criză politică. Piatra de care s-a lovit clasa politică moldovenească, de această dată este Marian Lupu. Este încă un mister pentru toţi de ce anume candidatura liderului PD a devenit „unica”, „irepetabilă” şi „incontestabilă”? De ce nu era posibilă găsire unei figuri apolitice care ar putea împăca cele două tabere?

Răspunsul la aceste întrebări conduc la o singură concluzie posibilă: însăşi „Alianţa pentru Integrarea Europeană” a fost creată doar pentru alegerea lui Marian Lupu în calitate de preşedinte al Moldovei. Nu există nici o altă raţiune pentru existenţa acestui grup de struţocămile politice. Se pare că pentru cineva nu contează atât existenţa Moldovei, cât contează figura lui Marian Lupu în calitate de preşedinte.

„După noi şi potopul!”, este lozinca celor de la AIE, dar şi celor de la PCRM. „După mine şi potopul!”, spune Băsescu în timp ce ştie foarte bine că nu va fi capabil să-şi exercite mandatul de preşedinte.

Bine, dar noi, cei simpli muritori, ce să facem? Să începem să construim arce.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s