Politica

Mai mult de o treime din nostalgicii după URSS sunt simpatizanţi AIE


O parte importantă a simpatizanţilor formaţiunilor politice din cadrul Alianţei pentru Integrarea Europeană (AIE) regretă destrămarea Uniunii Sovietice, se spune într-un studiu efectuat de Institutul pentru Politici Publice (IPP). Conform „Barometrului opiniei publice”, aproximativ 34,2 la sută din totalul respondenţilor care regretă dispariţia URSS sunt susţinătorii alianţei de guvernare.

Aproximativ 62,2 la sută din persoanele care regretă dispariţia URSS sunt simpatizanţi ai PCRM. Partidul Democrat condus de Marian Lupu este pe locul doi cu cifra 18,1 la sută din nostalgici, fiind urmat de PLDM – cu 9,4 la sută, PL – cu 4,5 la sută şi AMN – cu 1,8 la sută.

Potrivit datelor „Barometrului opiniei publice”, 48,6 la sută din cetăţenii Republicii Moldova regretă destrămarea Uniunii Sovietice, iar pentru 50,6 la sută din respondenţi destrămarea URSS a avut un impact negativ asupra dezvoltării Republicii Moldova, în timp ce 22,6 la sută consideră că a avut un impact pozitiv. În acelaşi timp, 40,3 la sută din moldoveni ar dori restabilirea URSS şi a sistemului socialist.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s