Ortodoxie, Politica

Cine sunt „victimile” ortodocşilor?


Unele persoane au evocat existenţa factorului politic în scandalul legat de „hanuka”. Haideţi să vedem cine sunt principali eroi şi „victime nevinovate” care au provacat scandalul prin care încearcă insistent să demonstreze că în Republica Moldova există „pericolul antisemitismului”:

Alexandr Pincevschi, unul din cele mai influente persoane din Republica Moldova

Alexandr Pincevski – născut ăn 1956, la Floreşti. Deţine studii de inginer în construcţii.

În 1993 înfiinţează „ELITA-5-ALTEPI” SRL şi devine director general al acesteia. La sfârşitul anilor 90 acesta îşi crează o reţea de 48 de staţii de alimentare. În anul 2000 aceasta reţea este achiziţionată de către „Lukoil-Moldova”, iar Pincevski devine vicepreşedintele acestei companii.

Din 2001 deţine funcţia de director general al holdingului „Elita-5”, care include peste 15 intreprinderi care aduc anual un venit de 47 de milioane de dolari anual.

În acelaşi timp, este preşedintele Comunităţii Evreieşti din Moldova şi consulul onorific al Kârgâstanului în Moldova.

În campania electorală din februarie 2001 a candidat la funcţia de deputat din partea Partidului pentru Renaştere şi Conciliere condus de Mircea Snegur, pentru ca după dispariţia acestui partid să ajungă unul din principalii sponsori ai Partidului Comuniştilor condus de Vladimir Voronin.

Conform rapoartelor prezentate la CEC, în campania electorală din aprilie 2009, Pincevski a contribuit la bugetul PCRM cu un milion de lei.

Din anumite cauze, Pincevski încetează să mai finanţeze PCRM în campania din iulie 2009. După anumite informaţii, Pincevski ar fi finanţat Partidul Democrat condus de Marian Lupu. Rapoartele financiare prezentate de PD nu confirmă acest lucru. Majoritatea sponsorilor PD sunt persoane fizice, unica persoană juridică care a finanţat Partidul Democrat este „Compania Radio Antena C SRL”, cât de straniu nu ar suna acest lucru.

Potrivit unei informa’ii neconfirmate, preşedintele Congresului Evreilor din Moldova, Emmanuil Grinşpun (născut în 1971, cu studii în SUA, patronul companiei „TransWorld”) este văr drept cu liderul PDM, Marian Lupu. În acest context, versiunea migrării din PCRM spre PDM a unor oameni de afaceri influenţi în sânul comunităţii evreieşti pare destul de veridică.

Un amănunt interesant: Grinşpun a activat în compania „Trans Commodities, Inc”, o companie suspectată de FBI de colaborare cu organizaţiile criminale interna’ionale ruseşti. Acest lucru, desigur, nu înseamnă că această persoană ar fi fost implicată neapărat în acţiuni criminale. Totuşi, este ceva ce ne pune în gardă.

Publicaţia „Moldova Suverană” afirmă că Bilinkis, Grinspun si Leibovici ar fi lăsat o familie fără moştenire

Iată ce scrie publicaţia „Moldova Suverană” la 28 aprilie 2009:

„Trei indivizi obscuri, avizi de avere si putere au elaborat o schema pe cit de inedita, pe atit de nelegiuta, de lipsire a unor oameni de afaceri de obiectul muncii intregii lor vieti. Prin mituire, amenintari, agresari psihice si fizice, acestia au reusit pana acum sa construiasca un adevarat imperiu financiar, dar si o adevarata structura mafiota. Ca si in filmele italiene despre mafie, cei trei si-au asigurat protectia cu ajutorul unor judecatori, politisti si alti functionari corupti.

Despre gruparea de raideri, condusa de Alexandr Bilinkis (directorul general al „Orhei-Vit”), Emmanuil Grinspun (director general al SA „Alimcom”) si Anatoli Leibovici (implicat in scandaluri de vanzare peste hotare a pruncilor din Moldova) a auzit multa lume, dar numai din cercul oamenilor de afaceri. Oamenii simpli nu au de unde sa stie ca niste conducatori de intreprinderi, destul de cunoscute, practica atacurile raider. Setea de bani a facut din aceasta grupare monstruoasa o adevarata forta de temut chiar si in lumea interlopa. Aceasta a devenit cu atat mai periculoasa, cu cat are drept paravan si business oficial, mai curat. In plus, cei trei capi ai gruparii au multe legaturi in cercurile politico-economice si juridice, care le permit sa desfasoare nepedepsiti actiuni criminale de o cruzime nemaivazuta”. (Moldova Suverană, 28 aprilie 2009)

Alexandr Picevski, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Moldova, primul din stânga, Emanuel GRINŞPUN, al doilea din stânga

Alexandr PINCEVSCHI, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Moldova, primul din stânga; Emmanuel GRINSHPUN, preşedintele Congresului Evreiesc din Moldova, al doilea din stânga (foto din 27 martie 2008)

Standard

4 gânduri despre „Cine sunt „victimile” ortodocşilor?

  1. Pingback: blog implicat » Blog Archive » cu harletul prin paraginile gandirii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s