Ortodoxie

Mitropolia Basarabiei s-a lepădat de Hristos?


Astăzi Mitropolia Basarabiei a emis un comunicat oficial ruşinos şi mârşav care a şocat, pur şi simplu, comunitatea ortodoxă. Structură din cadrul Patriarhiei Române care pretinde a fi românească se aliază, pur şi simplu, cu duşmanii lui Hristos acuzând pe cei care au ieşit să-şi apere credinţa şi neamul românesc de „extremism”, „intoleranţă” şi „antisemitism”. Mai ales că în această perioadă la Ierusalim evreii au profanat o biserică ortodoxă şi au ameninţat preoţii cu moartea.

Comportamentul este straniu pe măsura în care această mitropolie nu a fost implicată  în nici un fel în mutarea „menorah”-ului, respectiv, putea, pur şi simplu, să adopte o poziţie neutră în această problemă. Totuşi,  MB a preferat să treacă în tabăra radical anti-ortodoxă şi anti-românească. Lucru care nu poate încape în mintea unui român ortodox.

Nu e primul caz când Mitropolia Basarabiei îşi contrazice rostul pentru care a fost creată. Dacă în 1924, în urma numeroaselor lupte a patrioţilor basarabeni pentru salvarea calendarului de stil vechi, era înfiinţată Mitropolia Basarabiei de stil vechi,  ca expresie a acestei lupte, astăzi Mitropolia Basarabiei binecuvântează pe cei care promovează exact opusul valorilor pentru care a luptat părinţii fondatori ai Mitropoliei Basarabiei în perioada interbelică. În primul rând este vorba de Mitropolitul Basarabiei Gurie Grosu, care în perioada declanşării valului de teroare al regimul liberal îndreptat împotriva creştinilor, s-a opus introducerii calendarului european în biserica românească. Astăzi, ÎPS Petru binecuvântează pe cei care distrug neamul românesc şi fundamentele Bisericii strămoşeşti.

Nu ştiu ce argumente ar putea aduce reprezentanţii MB în apărarea poziţiei sale, dar orice ar spune, nimic nu mai poate justifica gestul ruşinos demn de Iuda Iscarioteanul.

Reclame
Standard

5 gânduri despre „Mitropolia Basarabiei s-a lepădat de Hristos?

 1. …de partea anti ortodoxa si anti romaneasca?! =))))))))))))))) Oare ortodoxismul ne cheama la vandalizari, ne cheama la extremism religios, sau la toleranta si la dragostea fata de aproapele tau!? In alta ordine de idei, ar fi bine sa te mai interesezi putin depsre acest „grup de enoriasi ortodocsi” si sa tragi concluzii, interesele cui le reprezinta ei , indirect.

  Apreciază

  • 13. Şi erau aproape Paştile iudeilor, şi Iisus S-a urcat la Ierusalim.
   14. Şi a găsit şezând în templu pe cei ce vindeau boi şi oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani.
   15. Şi, făcându-Şi un bici din ştreanguri, i-a scos pe toţi afară din templu, şi oile şi boii, şi schimbătorilor le-a vărsat banii şi le-a răsturnat mesele.
   16. Şi celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luaţi acestea de aici. Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie.

   http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=2

   Apreciază

 2. asa este autorule ! Si inca o replica referitoare la expresia eronica – „sfintul calendar” a exarhului plaiurilor in ultimile predici cvasiecumeniste(se poate vedea la biroul de presa a MB) :
  -expresie cunoscuta a imbolnavitilor de calendar gregorian(papistas-masonic),stil nou…
  -nici de la vre-un ortodox(de „stil vechi”) luminat la cuget nu sa auzit aceasta expresie fara fond de creer, in scimb in Ortodoxie exista cu tarie aprecierea de „sfinta Lumina” ce apare in fiecare an de Pasti din piatra Mormintlui Domnului, una dintre cele mai mari minuni divine oferite pamintenilor evident inexplicabila de stiinta aterizata, Lumina sfinta ce apare la Pastele ortodox de „stil vechi” si nu la „pastele” catolicilor cu calendarul lor gregorian fals si anticrestin, de „stil nou”… Si totusi nici referitor la aceasta Lumina sfinta nu sa auzit la ortodocsii luminati vreo espresie de felul(acuzatiei eronice a exarhului plaiurilor),”Sfinta Lumina, mintuieste-ma!”. Atunci care-i sensul eroniei filocalendaristilor gregorieni schismatici ce impun ratacirea!? Acesti nenorociti in ratacirea lor dementa lipsesc crestinii prin calendarul lor idolatru gregorian de Aghiasma mare de la Botezul Domnului Hristos, alta minune divina oferita omenirii, minune care se vede aratata in fiecare an, de 2000 de ani la timpul calendarului traditional bisericesc, „stil vechi” si nu a celui „nou” papistas, Minune ce sfinteste apele planetare la 5,6 ianuarie „stil vechi” adica 18,19 ianuarie „stil nou”. Ei insa „sarbatoresc” boboteaza si „sfntesc apele” cu doua saptamini inainte de Minunea propriuzisa a sfintirii apelor, Aghiasma mare, autentica si cu o saptamina inaintea Nasterii Domnului, ei „boteaza” Pruncul divin nenascut inca(!). Sau poate ca ei cred ca Dumnezeu a scimbat unica data anuala a minunii sfintirii apelor dupa calendarul lor de „stil nou”, dezbinator, anticrestin, blasfemietor. Iata cine sunt filocalendaristii papistasi. Lumea cea incompetenta, amagita, desacralizata si secularizata urmeaza ca turma de „p….” din tinutul gherghesenilor care unul dupa altul au mers si sau inecat cu totii in mare, evident la staruinta demonica(Luca,8,27-37). Iata consecintele maniei lor calendaristice gregoriene, responsabilii de ratacire ucigasa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s