Politica

De ce Filat îl scoate pe Snegur de la naftalină?


PLDM scoate pe Snegur de la naftalină. Individul a fost observat stând de mânuţă cu un alt individ malefic, Petru Lucinschi, în primele rânduri la ultimul Congres al liberal-democraţilor.

Pot reaminti câteva perle „patriotice” a lui Snegur în perioada în care a deţinut funcţia de preşedinte al Moldovei:

–         a exclus imnul „Deşteaptă-te române!”, care era până atunci imnul Republicii Moldova

–         a interzis utilizarea glotonimului „limba română” şi a persecutat promotorii românismului

–         a ordonat retragerea trupelor moldoveneşti din teritoriile ocupate de trupele de cazaci în războiul din 1992

–         a semnat ruşinosul tratat cu Federaţia Rusă prin care a legitimat ocupaţia militară a Republicii Moldova după războiul din 1992

–         a fost unul din iniţiatorii curentului moldovenist, pledând în acelaşi timp pentru dezintegrarea României şi formarea statului „Moldova Mare”

–         a încercat eliminarea obiectului „istoria românilor” şi „limba şi literatura română” din şcoli, provocând revoltele studenţilor în 1995

–         a servit intereselor omului de afaceri Boris Birştein, care reuşise să devină stăpânul absolut al Moldovei

Astea sunt elementele care îmi vin la moment în minte. Vă rog să contribuiţi care cu ce poate la schiţarea adevăratului portret al cetăţeanului Mircea Snegur.

Nu exclud că scoaterea lui Snegur de la naftalină ar putea fi legată de o apropiere dintre omul de afaceri Boris Birştein şi prim-ministrul Filat. A nu se uita că fiica lui Snegur, Natalia Gherman, soţia lui Artur Gherman (omul lui Boris Birştein) deţine în prezent funcţia de vice-ministru de externe în guvernul lui Filat.

Fragment din stenograma congresului de constituire a PLDM:

Filat îi multumeste lui Mircea Snegur pentru spirijin. Snegur a participat si la congresul de constituire a formatiunii, declarand atunci ca „PLDM va decshide o noua etapa in Moldova si in viata politica”.

Reclame
Standard

6 gânduri despre „De ce Filat îl scoate pe Snegur de la naftalină?

 1. Snegur a fost un om slab de asta pe vremea lui a facut totul pe placul rusilor. A incercat Lucinschi sa faca un pic cum vrea el, insa l-au pus la punct repede, l-au avertizat impuscindu-l in mana. Acum Voronin la fel a facut totul pe placul rusilor, insa aceasta a facut-o intr-un mod mai indirect si manipulatoriu astfel ca masele sa creada ca el nu face cum vrea Kremlinul. Urmatorul presedinte la fel va face cum vrea Rusia, pentru ca alta alternativa nu-i, toti sunt fricosi si lasi, corupti si slabi. Nu vad nici un lider puternic la moment care sa ne reprezinte destoinic, care sa ne apere fara rezerve indiferent care ar fi interesele celor mari.

  Apreciază

 2. alt basarabean zice:

  Snegur este legat de o perioada neagra in destinul Basarabiei. Este mai bine pentru toti sa ramana in anonimat ,Cei ce spera ca vor beneficia de reaparitia sa in viata politica activa vor avea deziluzii. Este un lider depasit de evolutia tarii

  Apreciază

 3. Gușan Nicu zice:

  Octavian, crezi că Boris Birştein sponsorizează-n continuare campaniile electorale a unor partide, care ar fi „sluga” lui de nădejde în timpul de față?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s