Politica

Regimul liberal vrea să elimine limba română din viaţa publică!


După ce Istoria Românilor a fost exclusă din programul de învăţământ fără drept de apel, iată că regimul liberal vine cu o nouă iniţiativă antinaţională: excluderea din Constituţiunii de limbă de stat.

Cică, „denumirea limbii devine un motiv de discordie în societate, din această cauză ea trebuie exclusă din legea fundamentală a statului”.

Care va fi atunci limba oficială a statului nostru, ne întrebăm totuşi? Oare nu există pericolul reîntoarcerii la situaţia anterioară anului 1989, când limba română (fie ea numită şi moldovenească) era lipsită de orice statut?

Cum rămâne cu normele juridice care impun agenţii economici, mass-media, funcţionarii de stat să respecte „limba de stat” odată ce aceasta nu va mai exista? Toate normele juridice care impuneau respectarea limbii române vor fi declarate nule, iar Basarabia se va întoarce din nou în epoca deznaţionalizării.

Paradoxal, dar prin excluderea glotonimului de „limba moldovenească”, majoritatea parlamentară va pune cruce pe actul din 31 august 1989, când limba română devenea, în sfârşit, stăpână la ea acasă.

Mulţumim din suflet domnilor liberaşti pentru grija faţă de „ideea naţională”!

Reclame
Standard

5 gânduri despre „Regimul liberal vrea să elimine limba română din viaţa publică!

  1. a zice:

    racusorule, ti-a zis cineva ca esti tampitel rau de tot? ei, hai ca-ti mai zic si eu, poate-poate te luminezi. De comentat n-am sa comentez, ca chiar (sic!) n-are sens

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s