Fără categorie

Unul dintre membrii delegaţiei moldoveneşti la APCE se pronunţă în favoarea avorturilor


Unul din membru delegaţiei Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a votat în favoarea Rezoluţiei „15 Ani de la Conferinţa Internaţională a Populaţiei şi Dezvoltării (recomandarea 1903 (2010)”, menită să promoveze „drepturile şi serviciile sexuale şi reproductive”, ceea ce presupune inclusiv favorizarea avorturilor.

Republica Moldova a fost reprezentată la APCE de o delegaţie din care făceau parte 5 membri: Ana Guţu (PL), Serafim Urechean (AMN), Stela Jantuan (PD), Vitalie Nagacevschi (PLDM), Valeriu Ghileţchi (PLDM). Unicul deputat moldovean care a votat în favoarea rezoluţiei a fost Ana Guţu. Valeriu Ghileţchi a votat contra, iar ceilalţi trei reprezentanţi nu au participat la vot din motive necunoscute. Asociaţia Obştească „Pentru Familie”, care are drept scop apărarea şi promovarea valorilor familiei şi dreptul la viaţă a copiilor nenăscuţi s-a arătat nemulţumită de poziţia deputatului Ana Guţu, făcând un apel la organizaţiile neguvernamentale din ţară să ia atitudine faţă de acest caz. Conferinţa Internaţională pentru Populaţie şi Dezvoltare (ICPD) a fost organizată în 1994 la Cairo de către statele industrializate şi prevedea determinarea unui „consens internaţional” în adoptarea unui plan global de reducere a populaţiei pământului, „planificării familiei” şi educaţiei sexuale a tinerilor.

Solicitat de FLUX, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi Români (ASCOR) din Republica Moldova, Iulian Rusanovschi, a declarat că rezoluţia adoptată la Cairo în 1995 este un document „îndreptat împotriva populaţiilor din statele sărace şi a celor în curs de dezvoltare”. „Am putea îndrăzni să calificăm adoptarea acestui document de către unul din reprezentanţii ţării noastre drept o consimţire la nimicirea morală şi biologică a propriului popor”, a declarat Iulian Rusanovschi.

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Unul dintre membrii delegaţiei moldoveneşti la APCE se pronunţă în favoarea avorturilor

  • ba chiar liberastă…
   aproape comunistă.

   Aceleaşi idei: familia este o piedică în edificarea unei societăţi comuniste/liberale.

   nu în zadar au acelaşi părinte comun – Karl Marx, de acolo se trag ambele doctrine…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s