Ortodoxie

Conferinţa din 8 februarie – un eveniment istoric pentru întreg spaţiu românesc


Îndrăznesc să spun: conferinţa ortodoxă de la Chişinău, care a reunit un număr impresionant de participanţi reprezintă unul din cele mai importante evenimente din tot spaţiul românesc. Importantă pentru că pune în discuţii probleme existenţiale a neamului românesc nu doar din Basarabia, dar şi alte regiuni istorice locuite de români ortodocşi, chiar dacă mass-media anti-naţională a ignorat acest eveniment, iar unii răuvoitori au căutat să identifice tot felul de „motivaţii politice”. Este primul eveniment de masă în cadrul căreia s-au pus punctele pe „i”, s-a indicat direcţia în care trebuie să se mişte românii din Basarabia.

Subiectul discuţiilor a fost destul de clar: cum trebuie să supravieţuiască şi să răspundă la noile provocări postmoderne popoarele care fac parte din civilizaţia ortodoxă. Nu în zadar, pe lângă oaspeţii din România, au fost prezenţi şi reprezentanţii bisericii ruse şi ucrainene.

Evenimentul a devenit un manifest, un punct de pornire, un punct de sprijin cu ajutorul căruia civilizaţia ortodoxă şi poporul român se pot mişca spre o renaştere duhovnicească. Este un moment al cărui eventuala ratare nu poate fi calificat decât ca o trădare a Neamului Românesc şi Bisericii Dreptmăritoare. Mai multe le găsiţi în CREZUL ortodox.

Standard

Lasă un comentariu