Ortodoxie, Politica

Un senator român atacat pentru republicarea unor materiale din ziarul FLUX


Efectele conferinţei ortodoxe de la Chişinău au trezit reacţii la Bucureşti. După ce jurnalistul Victor Roncea a postat pe blogul său materialele publicate în versiunea electronică a ziarului FLUX legate de conferinţa ortodoxă de la Chişinău de la 8 februarie (din motive regretabile, acest material nu a ajuns în ediţia tipărită), senatorul român Iulian Urban a republicat materialele aceste materiale pe propriul său blog.

Homosexualii au expediat o notă de protest în care au cerut retragerea materialelor de pe blogul politicianului român, ameninţând cu reclamaţii la „Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării” (un soi de poliţie a gândirii în „România europeană”).

Pederaştii au reacţionat cu agresivitate la afirmatiile bunului Parinte Nicolae Tanase, de la Pro Vita: „Tu eşti liber să fii homosexual. Dar eu sunt liber să nu fiu de acord cu tine. Iubirea nu exclude toleranţa. Adică, „te iubesc şi te tolerez”. Până unde te tolerez? Până când libertatea pe care tu ţi-ai luat-o, intră şi atacă libertatea mea. Tu eşti liber să fii homosexual. Din păcate, eşti liber, aşa sunt legile. Dar eu sunt liber să nu fiu de acord cu tine. Eu sunt liber să apăr ochii copilului meu de manifestările tale. Asta nu înseamnă că nu sunt tolerant, asta înseamnă cu nu sunt prost, pentru că tu vrei să fiu tolerant până la prostie.”

Din fericire, legislaţia României nu se extinde asupra Republicii Moldova, respectiv, publicaţia FLUX nu poate fi reclamat la CNCD, ci doar cetăţenii români care citează materialele din FLUX.

Textul expediat de comunitatea homosexualilor senatorului Iulian Urban:

February 12 2010 @ 5:57 pm
D-le senator
Retrageti acest material de pe site-ul dvs. altfel va vom reclama la CNCD!
ACCEPT monitorizeaza constant mass-media scrisa din Romania in privinta felului in care trateaza subiectul homosexualitatii si trimite cotidienelor monitorizate feedback personalizat pozitiv sau negativ, precum si informatii folositoare jurnalistilor pentru a trata acest subiect intr-o maniera profesionala si non-discriminatorie. In viitor ACCEPT isi propune sa devina si un furnizor de subiecte pentru articole si reportaje despre LGBT ziarelor interesate sa preia aceste stiri.
ACCEPT emite comunicate de presa si organizeaza conferinte de presa cu ocazia unor evenimente speciale (declaratii oficiale vis-à-vis de actiuni ale guvernului, promovarea festivalului gay, etc.). Reprezentanti ai ACCEPT se pun la dispozitia jurnalistilor si reporterilor pentru a comenta evenimente sau pentru a exprima luari de pozitie.
Reprezentanti ai ACCEPT participa deseori la emisiuni radio si TV care abordeaza tema homosexualitatii si ocazional intermediaza contactul reporterilor si jurnalistilor cu persoane LGBT a caror prezenta sau punct de vedere sunt solicitate.
Campanii de reducere a homofobiei si educare a publicului larg cu privire la LGBT si campanii de crestere a constiintei politice printre LGBT: GayFest.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s