Politica, reвaLюtzie

Ucraina cucereste non-militar o parte din teritoriul nostru, iar clasa politica nu reactioneaza!


Din păcate, în actualul Parlament nu există nici o forţă care ar fi capabilă să-şi asume rolul de apărător al regiunilor de importanţă strategică, aşa cum este şoseaua din satul Palanca (care uneşte sudul Basarabiei cu restul Ucrainei) şi portul Giurgiuleşti (unde Ucraina de fapt nu a cedat nici o palmă de pământ).

Comuniştii, în principiu, se arată şi ei nemulţumiţi de cedările făcute de actuala guvernare, însă se feresc să aducă critici deschise sau să conteste încheierea protocolului adiţional al tratatului de frontieră încheiat între Chişinău şi Kiev. Anume majoritatea comunistă a fost cea care a ratificat în 2001 tratatul, după ce acesta a fost semnat de preşedintele Pentru Lucinschi în 1999, „părintele spiritual” al actualei guvernări.

Această situaţie explică de ce nici unul din cei 101 de „patrioţi” din Parlament nu a utilizat dreptul său de a contesta tratatul cu Ucraina la Curtea Constituţională, evocând articolele 1 („Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil”) şi 3 („(1) Teritoriul Republicii Moldova este inalienabil. (2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, respectându-se principiile şi normele unanim recunoscute ale dreptului internaţional).

Nu înţeleg tăcerea societăţii civile din Republica Moldova, care a devenit pasivă acum când ţara noastră nu riscă doar să piardă în folosul Ucrainei o şosea cu un interes strategic imens, un teren de o mie de hectare, dar şi o localitate care se află sub jurisdicţia Republicii Moldova, o localitate în care locuiesc câţiva mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. A se vedea declaraţiile palancenilor, care sunt gata să treacă în componenţa Ucrainei în cazul în care şoseaua care întretaie o parte din teritoriul Moldovei va fi cedată Kievului.

România a luptat până la victoria finală pentru reîntoarcerea Insulei Şerpilor. Teritoriul pe care urmează să-l ocupe Ucraina pe cale non-militară este de 54 de ori mai mare decât Insula Şerpilor, iar noi tăcem şi strângem neputincioşi din umeri. Desigur, avem probleme mult mai „importante” de rezolvat.

Năpasta cu şoseaua din Palanca (Europa LIbera)

Reclame
Standard

Un gând despre „Ucraina cucereste non-militar o parte din teritoriul nostru, iar clasa politica nu reactioneaza!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s