Politica, reвaLюtzie

Autorităţile de la Tiraspol anunţă că au lichidat gruparea „teroristă” „Partidul Creştin”


Autorităţile de la Tiraspol au anunţat lichidarea unei „grupări teroriste” care intenţiona să organizeze „acţiuni teroriste” în regiune, cu scopul preluării cu forţa a puterii de stat.

Grupul autointitulat „Partidul Creştin” era alcătuit din cinci persoane, dintre care o femeie şi un minor, se afirmă într-un comunicat al ministerului de interne.

“Membrii „Partidului Creştin” intenţionau să incendieze magazine, cinematografe,  clădiri administrative şi transportul de pe străzile oraşului Tiraspol şi Bender”, a declarat Serghei Belous, vice-ministrul de interne din regiune, Serghei Belous.

El a mai comunicat că aşa-numitul „partid” îşi propune schimbarea prin violenţă a orânduiri de stat, definindu-se ca o forţă politică care se află în opoziţie faţă de toate formaţiunile politice din regiune.

„Aceştia fabricau materiale propagandistice cu conţinut provocator şi chemări de nesupunere faţă de autorităţile republicii nistrene”, a declarat reprezentantul ministerului de interne. De asemenea, el presupune că respectivul grup intenţiona să împiedice desfăşurarea alegerilor locale din 28 martie.

Potrivit autorităţilor separatiste, toţi membrii grupului sunt locuitori ai oraşului Bender, iar unul din membrii grupării a stat o perioadă îndelungată la Chişinău, reîntorcându-se recent în regiunea transnistreană.

Interesant, cum intenţiona un grup de cinci persoane să înfăptuiască o „lovitură de stat” şi ce raţionalitate aveau incendierile? Îmi pun aceste întrebări pentru că nu este pentru întâia oară când autorităţile separatiste „identifică” diverse „grupuri teroriste” care ar ameninţa existenţa „republicii nistrene” în ajunul unei oarecare campanii electorale.

Acest caz este asemănător cu lichidarea unei alte mişcări „teroriste” din regiunea transnistreană, despre care am scris acum cativa ani. Este vorba de organizaţia „Demnitatea”, care desigur, nu avea nimic în comun cu „activităţi extremiste”.

Nu m-aş mira dacă şi de această dată este vorba de nişte persoane paşnice care deveniseră incomode pentru autorităţile de la Tiraspol.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s