ProletKult

Moldovenii nu au nika cultura europeana…dar nici europenii


„Moldovenii nu au nici un fel de cultură”, „sunt departe de cultura europeană”, sunt fraze cheie a celor care trăiesc într-o lume virtuală şi pretind de la propriul popor calităţi supranaturale. Ce numesc ei cultură „europeană”, care este acel model pe care îl evocă atât? Uităm că Europa nu există ca o entitate, ci un amalgam de culturi foarte diferite, cu propriile sale obiceiuri, atât bune cât şi rele.

Este adevărat, basarabenii au unele clişee, dar ce popor din Europe nu le are? De multe ori, chiar şi străinii, în unele momente,  comparaţi cu moldovenii, pot fi calificaţi drept „inculţi”.

Germanilor le place să elimine zgomotos gaze la masă, irlandezii sunt gălăgioşi când beau şi au prostul obicei de aşi face treburile prin centrul oraşelor, grecii fumează ca nişte trenuri, francezii obişnuiesc să-şi întindă picioarele pe masă, în transport public. Lista poate continua la nesfârşit, cei care călătoresc mai des în UE ştiu mai multe.

Priviţi mai jos un video satiric. Cine este această „cultură europeană” în care nu se regăsesc nici germanii, nici italienii, nici francezii,  nici britanicii şi cu atât mai mult noi, moldovenii, români basarabeni?

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Moldovenii nu au nika cultura europeana…dar nici europenii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s