Politica

Guvernarea protejeaza criminalii si persecuta politistii


Teoretic, statul este acel care trebuie sa protejeze cetateanul de rand de actiunile elementelor criminale care exista in orice societate. In Republica Moldova observam ceva cu totul straniu: vandalii si talharii sunt transformati peste noapte in „eroi” si „martiri”, unii (cu un trecut criminal clar) au ajuns sa primeasca cel mai inalt ordin al statului, iar cei care au riscat cu viata pentru apararea ordinii publice sunt aruncati cu totii in categoria „calailor” si „criminali”.

In acest fel, se creaza un precedent periculos: politistii nu vor mai actiona in momentele in care care institutiile statului vor fi in pericol, iar criminalii vor sti ca in unele configuratii politice ar putea deveni in acelasi timp talhar si „eroi national”.  Intr-adevar, daca ai putea ciordi un calculator, un televizor si sa primesti pentru asta si o inalta distinctie de stat, de ce nu?

Este semnificativ faptul ca in pofida faptului ca pe internet pot fi gasite sute de inregistrari video si foto de la evenimentele din 7 aprilie, nici o persoana care se face vinovata de actiuni criminale din acea noapte, inclusiv si de maltratarea celor 275 de politisti.

In cazul in care evenimentele din 7 aprilie s-ar repeta, ce politist va mai indrazni sa apere parlamentul, guvernul si presedintia stiind ca va putea ajunge un tap ispasitor pentru politicieni?

A vedea un video din noaptea din 7 aprilie unde se vede foarte clar ce se intampla in PMAN, din pacate astfel de fragmente nu ajung la JurnalTV sau Unimedia pentru ca actualul regim nu doreste ca populatia sa cunoasca adevarul.

Reclame
Standard

8 gânduri despre „Guvernarea protejeaza criminalii si persecuta politistii

  1. Vreau sa mentionez, ca consider ca fimarea video la care faceti referinta, cei de la Jurnal TV si Unimedia la fel au primit-o in intregime. Putin probabil, ca cel care o detinea le-a dat doar o bucata, din imagini se vede si cred ca la toti le este clar, ca a fost filmat de cineva dintre politisti, si normal ca politistul nu era sa le dea doar fragmentul cu retinerile. Aici apare intrebarea referitor la echidistanta mijloacelor mass media la care faceti referinta. Noi la rindul noostru consideram ca am procedat corect plasind imaginile integral – oamenii trebuie sa cunoasca adevarul.
    In rest – RESPECT – bun articol si am fi bucurosi daca i-l veti plasa si pe saitul nostru, sunt convins, ca publicul nostru nu numai ca ii va fi interesant sa-l citeasca, dar si impart punctul Dumneavoastra de vedere.

    Apreciază

  2. Am preluat un artiol, am creat un cont cu numele tau si am plasat articolul. Sursa la fel am indicat-o, plus am plasat in profilul tau linkul la acest site. Informatia despre cont a fost trimisa pe mailul tau. Daca ai sa vrei poti sa-l utilizezi. Inca odata mersi pentru articol

    Apreciază

  3. Pingback: Guvernarea protejeaza criminalii si persecuta politistii | De la bloggeri adunate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s