Politica

Ostrovski – un clovn inocent…


În mass-media au reuşit să se strecoare nişte amănunte din cadrul întâlnirii noastre cu Alexei Ostrovski, preşedintele Comisiei pentru relaţiile cu statele CSI. Este vorba despre aşa-numita „intenţie a Rusiei de a recunoaşte independenţa Transnistriei”, despre care a vorbit deputatul rus.

Nu este pentru prima dată când individul face declaraţii fierbinţi, încercând să-l copieze pe Jirinovski, şeful său de partid, dând dovadă uneori de prea mult zel. Omul este prea bolnav de megalomanie şi se crede mai presus de Putin şi Medvedev: declară război SUA, instalează rachete în Transnistria, recunoaşte independenţa Transnistriei etc.

Ostrovski nu merită luat în serios aşa cum nu ia nimeni în serios unele declaraţii înflăcărate ale lui Jirinovski. Figurile unor astfel de personaje-clovni sunt destul de clare: ei sunt plasaţi intenţionat în anumite funcţii care nu atrag responsabilităţi (iar Ostrovski, în calitate de deputat, nu poate fi tras la răspundere pentru declaraţiile sale) pentru a emite  declaraţii care i-ar „smeri” reprezentanţii statelor CSI.

În cadrul convorbirii cu jurnaliştii, Ostrovski a făcut două declaraţii care nu au nimic în comun cu politica oficială a Moscovei: „Rusia va plasa rachete Iskander în Transnistria, drept răspuns la plasarea scutului antirachetă” şi „Rusia va recunoaşte independenţa Transnistriei în cazul în care Republica Moldova se va uni cu România”.

În realitate, figura acestuia la Moscova este atât de nesemnificativă, încât politicienii noştrii pot cu încredere să-l trimită la origini…

Nici eu nu m-am străduit să iau în serios declaraţiile acestuia, care nici nu este prima de acest gen, de aceea nu am făcut nici o ştire legată de acest subiect.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s