Politica

„Timpul” egalează ortodoxia cu stalinismul


Am ajuns în hal fără de hal. Presa liberală continuă să depăşească orice limite ale moralităţii atacând cele sfinte. În numărul de astăzi a cotidianului „Timpul” ÎPS Vladimir şi Valeriu Pasat sunt prezentaţi în căciuli ruseşti şi cu Stalin în spate. Ceea ce putem deduce de aici, este că liberalii vor să egaleze ortodoxia cu stalinismul. Dacă Voronin afirmase că „Hristos a fost primul comunist”, „Timpul” dezvoltă această idee asemănând dreapta credinţă cu ideologia lui Stalin.

În contextul în care a fost condamnat stalinismul, urmează şi ortodoxia să fie pusă la zid?

Observăm în continuare că subiectul criticii nu este ex-directorul SIS, ci însăşi Biserica. Continui să cred că mitropolitul a fost atras într-o capcană de către cuplul Filat-Pasat, care continuă să plămădească ideea unei dictaturi oligarhice.

Reclame
Standard

3 gânduri despre „„Timpul” egalează ortodoxia cu stalinismul

 1. Ortodoxia adevărată moldovenească e Mitropolia Moldovei cu sediul la Iaşi, nu Biserica Ortodoxă Chekistă fondată în 1943 de către Stalin.
  ÎPS Vladimir este la masă cu Smirnov. Preoţii Mitropoliei „Moldovei” serbează 9 mai.

  Pe scurt: nu că eşti un intelectual decadent de birou, pe scurt un imbecil?

  Apreciază

 2. Momarlanu zice:

  Eu interpretez altfel poza din Timpul: rusii si cozile lor de topor incearca instrumentalizarea ortodoxiei in scopuri politice. Nu este un atac la Biserica, ci la slujitorii sai nedemni si la manipulatorii din umbra. Nu poti fi sluga la doi stapani, si lui Dumnezeu si lui Mamona. OR ce face IPS Vladimir? Pe cine slujeste el? Pe dumnezeu sau pe fratele mai mare de la Rasarit?

  Apreciază

 3. OBS zice:

  De fapt aici Rusia joaca ultima carte pe care o mai are in Basarabia. Nu trebuie facuta o analiza prea detaliata; raspunsul se afla in manualul de subversiune. Iti recomand sa vizionezi pe YOUTUBE filmuletele cu Yuri Benzemov, fost agent KGB si corespondent RIA Novosti in SUA; filmele fiind facute in anii ’80.

  Practic, religia si/sau credinta este caracteristica definitorie a unui popor. In momentul in care si-a pierdut credinta, acel popor nu mai are sanse sa existe.

  Rezolvarea (aproape imposibil de realizat) ar fi ca toti preotii sa protesteze si sa aleaga un alt Sinod.

  Mitopolitul nu este intr-o capcana, el stie foarte bine ce are de facut si primeste constant analize sociologice si indicatii ca un agent KGB care se respecta.

  Lucrurile se precipita in Estul Europei; Rusia vrea totul si vrea repede. Are mari sanse sa dea chix in multe privinte, dar este sansa ei de a contrabalansa probemele interne cu actiuni pe plan extern. Altfel se poate intoarce lejer in anii ’90….

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s