Ortodoxie, Politica

Cele două Românii. Lupta începe!


Cunosc două Românii. O Românie este a lui Ştefan cel Mare, a lui Mihai Viteazu, a lui, a lui Neagoe Basarab, vrednici apărători ai „Grădinii Maicii Domnului”, pământ ortodox, spălat cu sângele martirilor. Această Românie nu s-a integrat şi nu se va integra niciodată în Uniunea Europeană. Această Românie nu are frontiere, parlamente, guverne sau partide. Această Românie are mirosul pietrei şi lemnului cetăţilor şi mănăstirilor, această Românie are mirosul fumului sobelor în care gospodinele coc pâine şi plăcinte. Această Ţară este „România Profundă”, este patria mea, indiferent de cetăţenia pe  care o deţin, indiferent de guvernul căruia mă supun.

Cunosc şi o altă Românie: una cu frontierele trase pe trupul Ţării, cu un guvern şi parlament supus marilor stăpâni ai lumii, o Românie a politicianismului, o Românie a mizeriei, a urii şi a mişeliei. Aceasta este România avorturilor, satanismului, liberalismului şi homosexualilor. Această Românie miroase a beton armat, a metal şi excremente. Această Românie îmi este străină, acest stat nu este decât o rană pe trupul Ţării mele.

România profundă a fost aruncată în temniţele întunecate, iar fii săi i-au uitat chipul şi numele. Astăzi tinerii manipulaţi se avântă în a săruta poala mârşavă celei de a doua Românii, crezând sincer că în acest fel îşi exprimă un patriotism curat.

Actuala generaţie de români fie va elibera Muma din închisoarea istoriei, fie vor pieri odată cu ultimele sale rămăşiţe. Lupta abia începe. Tu cărei Românii aparţii?

Reclame
Standard

6 gânduri despre „Cele două Românii. Lupta începe!

 1. Da s’ poate sa ma dau si eu cu parerea – acel care nu apartine de nici o „Românie”?

  Fiind copil si minte-n cap n-avand, urlam pe strazi si-n padvarotne ca „Noi suntem ROMANI!”, de fapt nu m-am dezis de acest slogan, dar l-am lasat nitel mai moale si l-am lasat pentru mine, nu il mai afisez in public, scriu in lifturi si pe garduri… cum o fac „bravii” baieti de la Fan-Club Zimbru si Miscare National-Crestina a lui Lascu si NDul vostru…
  Fiind roman nu ma mai identific cu Romania de azi si nici nu apartin de ea, fiindca e asa cum ai numit-o „România avorturilor, satanismului, liberalismului şi homosexualilor” si ai uitat si de MANESLISTI. Cat cea de intaia – din pacate eu constat ca ea nu mai este decat virtual si imaginar (de cele mai multe ori in mintea unor nostalgici rupti de realitate), daca si s-a pastrat undeva, e pe-alocuri, in sanul unor manastiri si schituri sau in sate muntene indepartate.

  Asa ca, Octave, nu mai este nici un fel de lupta.
  Oricum te sustin in dezideratele tale fiindca stiu ca datorita unor reactioari (in sensul bun al cuvantului) procesele de dsitrugatoare si nefaste ale globalizarii pot fi franate cate putin. Cat nu ai lupta (pana ce vad ca numai virtual si o faceti) tu si cei ce gandesc ca tine globalizarea si cosmopolitizare e ireversibila, pana la un anumit punct, de altfel sa intorci inapoi acele vremuri astazi nu e posibil – vrei sa transformi RO in o Koree de Nord? Si inca – ia mai zi ce fel de bravi fii ai neamului stau astazi intemnitati in RO?

  P.S. Eu nu apartin de nici o Romanie, fiindca eu apartin de Republika of-of-ooof Moldova, asa cum este ea, dar e mai placuta ca Romania de azi.

  Apreciază

 2. OBS zice:

  Domnu’ Octavian, iarasi faci un mix jurnalistic :)))
  Parerea mea este ca nu poti sa amesteci vremurile, politicile si oamenii din diferite timpuri. Fiecare secol din existenta unei natiuni are partile lui bune si rele in proportii nu neaparat egale.
  Cred ca noi traim timpul in care romanii vor intelege ce inseamna o democratie si se vor impaca cu statul de drept. Daca observi, in RO si in RM tot romanul trage la raspundere Guvernul oricare ar fi el, fara sa-si dea seama ca de fapt vinovatul este el pentru ca nu ia atitudine si pentru ca voteaza emotional, din interes propriu sau la intamplare; nu voteaza pragmatic si cu gandul la viitor.
  In timpurile trecute in tarile romane era un VODA care avea drept de viata si de moarte asupra intregului popor. Daca avea noroc, fler, diplomatie si curaj, avea si domnie lunga si ramanea in istorie, daca nu, murea anonim.
  Aceeasi problema am intalnit-o si la cunostintele mele din Germania, Italia si UK; acelasi „inainte era mai bine”, fara sa puna in calcul ca Biserica Catolica a omorat mai multi oameni decat in ambele razboaie mondiale.

  Eu zic ca Romania se va revigora, dar romanii vor deveni excesiv de pragmatici si nu vor mai sari in ajutorul semenilor; incearca sa discuti cu tanara generatie, vei ramane surprins de modul in care gandeste. De accea zic ca unirea RM si RO ar trebui sa aiba loc cat mai curand caci altfel, peste 15-20 de ani nu se va face. Romanii vor intreba cat ii costa si ce castiga din afacerea asta, nu mai ramane loc de romantism….

  Apreciază

 3. Pingback: Instrumentele clasei conducătoare « Cred în învierea Romaniei Naţionaliste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s