Politica

Partidul lui Pasat: un pic de ortodoxie, un pic de masonerie, un pic de separatism


Întrevederea lui Valeriu Pasat (în cazul în care aceasta a avut loc într-adevăr) nu poate decât să aibă o singură finalitate: moarte din faşă a proiectului politic „umanist”, lansat cu mare tam-tam la Chişinău.

Dacă facem o retrospectivă a scurtei istorii Republicii Moldova, vom observa că nici un politician nu a reuşit să acumuleze capital politic din contul unei colaborări cu Tiraspolul. Dimpotrivă chiar, orice relaţie (deschisă) cu liderii regimului separatist, au provocat moartea oricărui politician. Printre cele mai „prospete” exemple am putea enumera pe: Serafim Urechean (în campania electorală din 2005), Dumitru Braghiş, Vasile Tarlev (2009). Numele personajelor mai vechi, din păcate, nu îmi pot aduce aminte. Cei care sunt mai informaţi, rog să-şi rebobineze memoria.

PS: O asemănare izbitoare între proiectul Pasat şi Tarlev: ambii încearcă din răsputeri să combine ortodoxia cu masoneria. Probabil de aici şi survine decesul struţocămilelor politice în junglele basarabene.

Numele fondatorului Partidului Umanist, Ion Mereuţă, figurează în lista „fondatorilor” Marei Loje Masonice din Moldova de la Ministerul Justiţiei.

În 2009, Vasile Tarlev, fiind însoţit de Anatol Coman (fost Mare Maestru al Lojei Masonice din Moldova) a semnat un acord de colaborare cu filiala din Moscova a Partidului „Edinaia Rossia”.

Reclame
Standard

3 gânduri despre „Partidul lui Pasat: un pic de ortodoxie, un pic de masonerie, un pic de separatism

 1. Pingback: Partidul lui Pasat: un pic de ortodoxie, un pic de masonerie, un pic de separatism | De la bloggeri adunate

 2. Căpitanu' Burcea zice:

  Masoneria de rit 1848/Cuza Vodă n-a fost rea. Oricum, doar tot pe elementul misticoid repugnant merg şi habotnicii şi masonii.

  În viaţa reală realiştii – bolşevicii – au reuşit să cucerească o bună parte a lumii fix din cauza că ereau pragmatici. Că s-a destrămat, e simplu, orice imperiu multicultural (cum era URSS) se destramă. O ştim de la Imperiul Roman încoace.

  Apreciază

 3. Căpitanu' Burcea zice:

  Dacă tot am făcut o greşeală, *erau*, mai adaug ceva: noul atrage de multe ori masele, mai ales când sistemele vechi sunt depăşite. Am văzut asta în Războiul Civil, când lumea deja era sătulă de oprimarea ţaristă. Că după a venit tov. Stalin şi a luat toată libertatae câştigată pe timpul lui Lenin…

  Oricum, cine nu înţelege că ÎPS Vladimir (care a furat numele de Mitropolia Moldovei de la moldovenii din strânga prutului) e un FSB/ist şi că toată Mitropolia Moldovei e o creaţie KGB e imbecil, măcar.
  Cei care sunt mândri că aparţin de ea suferă de sindromul Stockholm.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s