Ortodoxie

Război împotriva Bisericii noastre. Cine ne vrea transformaţi în „bîdlo”?


Tot mai mult se observă cum mass-media de sistem continuă războiul nedeclarat împotriva Bisericii Ortodoxe. Orice caz mărunt, orice conflict, orice incident este exploatat la maximum pentru a propaga ura împotriva creştinismului.

Cu toţii ne dăm bine seama că există o mai mare probabilitate ca un om să moară înecat cu un os de peşte decât, un copil în timpul botezului. De ce în acest caz nu se fac campanii pentru interzicerea consumului de peşte?

Foarte mulţi vorbesc despre „bogăţia” preoţilor, însă nimeni nu rupe uşile Universităţii de Teologie; în schimb, cele mai mari cozi le întâlnim la Universitatea de Medicină şi facultatea de drept de la USM. De ce? Pentru că în realitate, nimeni nu crede în „averile imense” ale preoţilor şi „perspectivele” „profesiei” de preot.

Istoria ne arată că în spatele majorităţii crimelor împotriva popoarelor se află diverse interese ale clanuri oligarhice, care au prostul obicei de a controla mass-media, deputaţii, miniştrii, organele de forţă, instanţele de judecată, nicidecum bieţii preoţi, care nu au nici măcar salariu, nu beneficiază de asigurare medicală, care supravieţuiesc din ceea ce donează credincioşii. Se ştie foarte bine că la noi Biserica nu a avut nicio influenţă asupra proceselor politice. Cu toate astea, nimeni nu vrea să recunoască adevărul, repetând ca nişte zombi tezele impuse de presa aservită.

Perfidia mass-media este uşor sesizată de cei care urmăresc sistematic subiectele din presă care vizează Biserica Ortodoxă. Această revărsare a urii împotriva creştinilor, îmi aminteşte de vremurile de prigoană în timpul Imperiului Roman, când se răspândeau zvonurile, precum că în timpul slujbelor, creştinii ar sacrifica prunci. Însă nici un război informaţional nu a putut ascunde adevărul: Imperiul Roman a căzut, iar Biserica Creştină a devenit tot mai puternică, demonstrând că reprezintă într-adevăr trupul lui Hristos.

Spaţiul mediatic a devenit un adevărat câmp de luptă, în care forţele sunt inegale: dintr-o o parte instituţiile media, supuse intereselor unor grupuri obscure, care spală regulat creierii oamenilor, şi pe de altă parte Biserica Ortodoxă, care este lipsită de pârghii necesare pentru a răspunde adecvat atacurilor venite la adresa sa.

Din păcate, omul mediu este prea vrăjit de spectacolul oferit de stăpânii lumii acestea, pentru a sesiza nuanţele tuturor scandalurilor şi a se întreba: „cui îi convin toate aceste lucruri?”.

În istoria omenirii au avut loc mai multe evenimente tragice ca urmare a declanşării unor persecuţii împotriva Bisericii. De fiecare dată, aceste persecuţii aveau doar un singur scop: instaurarea în societate a unui monopol ideologic, transformarea unui popor într-o turmă („bâdlo”) lipsită de credinţă, simţul moralei, demnităţii şi onoarei, o turmă care se lasă manipulată lejer de sentimentul de groază, lipsă de speranţă şi deznădejde.

Reclame
Standard

14 gânduri despre „Război împotriva Bisericii noastre. Cine ne vrea transformaţi în „bîdlo”?

 1. Pingback: Război împotriva Bisericii noastre. Cine ne vrea transformaţi în “bîdlo”? | De la bloggeri adunate

 2. antonio zice:

  „bieţii preoţi care nu au nici măcar salariu, nu beneficiază de asigurare medicală, care supravieţuiesc din ceea ce donează credincioşii”

  de aia cred ca 99% din ei sunt grasi ca niste porci …

  Apreciază

  • „de aia cred ca 99% din ei sunt grasi ca niste porci” – majoritatea preoţilor pe care îi ştiu sunt cu un raport între constituţie şi obezitate normală; chiar nu demult am fost undeva unde erau peste 10 preoţi şi din toţi doar unul era obez.

   Preconcepţiile astea, dragul meu, apar pentru că oamenii stau prea mult cu mutra în televizor şi ascultă rahatul care li se bagă în loc de creier.

   Apreciază

 3. antonio zice:

  obezitatea nu e o disfuntionalitate, obezitatea e o consecinsa a faptului ca cineva mininca mult si deloc nu e asa de sarac cum zici tu, plus ca incalca una din poruncile Domnului

  Apreciază

  • antonio zice:

   sa zicem ca e concluzie facuta din proprie experienta

   P.S.: daca tot zici ca e stereotip, de unde a aparut, din pod ? sau poate totusi a aparut pt ca preotii chiar sunt grasi ??

   Apreciază

   • Iosif R. zice:

    Nu din pod draga antonio, ci din laturile pe care ti le arunca mass-media si pe care cu cu placere le primesti si ti le asumi ca pareri proprii.

    Apreciază

 4. nimeni nu rupe uşile Universităţii de Teologie.
  -carre sunt shansele ca sa ai biserica ta in satul sau localitatea care doresti ?
  -juristi si stomatologi shi frizeri tre la fiecare casa, dar biserici cam nu prea asa multe sunt nevoie.

  Pentru că în realitate, nimeni nu crede în “averile imense” ale preoţilor şi “perspectivele” “profesiei” de preot.
  -80 % din preotzi cu BMW x5 asta e din donatzii ?
  -case imense, sunt din carton construite ?

  Biserica nu a avut nicio influenţă asupra proceselor politice.
  -sa incerci sa intru dupa slujba in biserica in timpul campaniilor electorale.
  -apropos, acum se propovadueste in biserica, sa mearga sau nu la referendum shi ce sa voteze.
  -mergi pe la biserici.

  Spaţiul mediatic a devenit un adevărat câmp de luptă
  – nu toar radio, tv, dar shi blogurile nu sunt mai departe.

  un singur scop: instaurarea în societate a unui monopol ideologic, transformarea unui popor într-o turmă („bâdlo”) lipsită de credinţă, simţul moralei, demnităţii şi onoarei, o turmă care se lasă manipulată lejer de sentimentul de groază, lipsă de speranţă şi deznădejde.
  -atit timp cit in lume sunt copii orfani, batrini care nu sunt ingrijitzi, atit timp cit biserica nu se implica in aceasta , nimeni nu va crede in intentzii bune ale religiei.
  -credintza se obtzine prin fapte si argumente, nu prin jaluire ca nu au bani si politze de asigurare.
  -unde pleaca banii donatzi de credincioshi ? orfelinatele nu vad nimic de la biserica, azilurile de batrini nu au sprijin … dar shi inmormintarea costa bani … unde eu tre sa cred in iserica ?
  e aceiashi afacere ca shi tutun shi alcool …

  -fiind ateu ashi vrea mai mult sa invatz fizica, matematic , cultura, dar nu vreu religie ….

  Apreciază

  • „80 % din preotzi cu BMW x5 asta e din donatzii ?” – încă unul cu procentaje în urma studiilor miuţioase :)))

   „fiind ateu” – „Biserica nu a avut nicio influenţă asupra proceselor politice.
   -sa incerci sa intru dupa slujba in biserica in timpul campaniilor electorale.
   -apropos, acum se propovadueste in biserica, sa mearga sau nu la referendum shi ce sa voteze.
   -mergi pe la biserici.” – nu îţi pare că e o contrazicere?????? dacă eşti ateu, de unde ştii tu ce se face în biserică? De exemplu eu umblu la biserică în fiecare duminică dar încă campanii electorale pe acolo nu am observat să se desfăşoare. Majoritatea preoţilor pe care îi ştiu nu au BMW X5 şi şi să votez nu mă îndeamnă nimeni.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s