Politica

PLDM = Edinaia Rossia? Necesitatea unei alternative de dreapta


Deja mai muţi observatori au evidenţiat faptul că PLDM încearcă să devină o clonă a partidului „Edinaia Rossia”, iar Vladimir Filat încearcă cu disperare să imite  prim-ministrul rus, Vladimir Putin.

Aderarea demonstrativă a rectorilor universitari, sportivilor, medicilor la liberal-democraţie, nu reprezintă decât o tentativă de monopolizare puterea politică în Republica Moldova, după ce mai devreme s-a procedat la instaurarea unui monopol mediatic prin „liberal-democratizare” a presei de la Chişinău.

Ceea ce nu au reuşit „roşii”, prin metodele sale stângace şi învechite, astăzi reuşesc „verzii”: societatea alunecă treptat spre un sistem autoritar, spre o „democraţie dirijată”, în care procesul electoral va deveni tot mai mult un circ prin care va justifica periodic dictatură oligarhilor.

Paradoxal, dar cei care au ţipat cel mai mult despre necesitatea democratizării societăţii au devenit astăzi cei mai acerbi sprijinitori ai alunecării spre tiranie şi latră cu spume la gură la cei care îndrăznesc să ceară dreptate.

Asta e, în Republica Moldova nu mai există opoziţie. Există doar guvernanţii de ieri şi guvernanţii de azi, iar jurnaliştii care mai ieri erau apărători ai drepturilor omului, fac azi  „tsssssss”, când vine vorba de criticarea ilegalităţilor şi faptelor imorale ai actualei guvernări.

Sunt naivi cei care cred că PCRM va fi lăsat să dispară. PCRM va fi păstrat în calitate de obiect de şantaj al electoratului, un fel de „bau-bau” pentru cei care nu mai vor să creadă în tabăra liberală.

Din acest considerent, Republica Moldova are nevoie urgent de constituirea unor forţe de dreapta, care ar reprezenta o alternativă reală atât pentru regimul de azi, cât şi pentru regimul de ieri.

P.S: Un lucru curios. Întâmplător sau nu, partidul oligarhilor transnistreni, „Obnovlenie”, care încearcă şi el să devină o „Edinaia Rossia”, şi-a ales ca simbol politic culoarea verde şi mesajul conservator. Oare suntem actori într-un scenariu alcătuit pentru ambele maluri ale Nistrului?

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s